Ispitana vozačica koja se zabila u kafić

0
Foto: Danijel Bartolic CROPIX

U Županijskom državnom odvjetništvu u Puli ispitana je 28-godišnja vozačica osobnog automobila koja se pod utjecajem alkohola zabila u ugostiteljski objekt u Labinu, gdje je poginuo 34-godišnjak, a četiri osobe su ozlijeđene, te je ponovno vraćena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Ispitivanje u Županijskom državnom odvjetništvu trajalo je svega četrdesetak minuta. Danas će biti prepraćena kod suca za istrage koji će odlučiti hoće li joj biti određeno zadržavanje u istražnom zatvoru ili će biti puštena na slobodu.

Nesreća se dogodila u subotu oko 23.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu, poginuo je 34-godišnjak iz Labina, gost Rock Caffea, dok su četiri osobe iz istog lokala ozlijeđene. Dvije su s težim ozljedama prevezene u riječki KBC, dok su ostale dvije, s lakšim ozljedama nakon nesreće zbrinute u Puli.

28-godišnjakinja vozačica iz Medulina bila je pod utjecajem 1,37 promila alkohola. Ona je dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u skupinu posjetitelja.