Petar Gizdić i Marija Krištić spasili petoricu mladića iz gorućeg automobila u Solinu

0
Foto: privatni album

Petoricu maloljetnih mladića koji su noćas ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine, od sigurne smrti spasilo je dvoje slučajnih prolaznika. Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26), inače medicinska sestra, izvukli su stradale mladiće iz plamtećeg automobila. Detalje spašavanja Petar je ispričao ekskluzivno za Radio Dalmaciju.

Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auto, tako da smo zaključili već kad smo prošli 50 metara da se radi o nesreći i vratili se.

Bio je to nerealni herojski čin, mladići su izvučeni posljednji tren iz gorućeg automobila:

U autu smo vidjeli petero mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć, srećom mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimit, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van. Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti, i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačevog i vozačevog. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno priklješten. Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli.

Moramo biti zahvalni i Petru i Mariji što su doslovno riskirali svoje mlade živote da bi spasili one još mlađe. Oni su uistinu naši heroji. Hvala im!