Ivanu Božiću određen istražni zatvor, imao je pomagače

0
Foto: pixabay.com

29-godišnjem Ivanu Božiću, ousmnjičenom za pokušaj nteškog ubojstva policajca kojeg je udario automobilom, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prema riječima njgeovog odvjetnika Vinka Gulišije, Božić se branio šutnjom.
“Nije bio u bijegu. Pojavio se kada je njegov otac našao odvjetnika”, kazao je odvjetnik Gulišija.

Iz splitske policije izvijestili su kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je Božić imao pomagače.

“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju (čl.111 st.6 u svezi čl.34 KZ-a), a za kojeg se osnovano sumnja da je osobnim vozilom udario i teško ozlijedio policijskog službenika dana 30. studenog 2022. godine. Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Također je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog dijela (čl.303 st.1 KZ-a). Naime potvrđena je osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak gore spomenutom 29-godišnjaku pomagali u sakrivanju nakon počinjenog kaznenog djela. Zbog osnovane sumnje u počinjene spomenutog kaznenog djela 31-godišnjak i 22-godišnjak su također predani pritvorskom nadzorniku. Za jednu osobu nisu utvrđeni elementi kaznenog djela te je puštena na slobodu”, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.