Ivo Karlović u finalu Punea!

0

Ivo Karlović izborio je plasman u finale ATP turnira u indijskom Puneu. U polufinalu je u tri seta svladao Belgijanca Stevea Darcisa. Bilo je 7:6(3), 4:6, 6:3 za nešto manje od dva sata igre.

Darcisu za utjehu ostaje što je Karloviću uspio oduzeti servis. Dogodilo se to kod 3:3 u drugom setu. U prvom je Karlović u petom gemu propustio jednu, a u sedmom dvije vezane break-lopte. U tie-breaku je od 2:2 otišao na 6:2 i realizirao drugu set-loptu, prvu na svom servisu.

Karlović je u prvom gemu drugog seta spasio, a u drugom propustio break-loptu. U sedmom gemu je prvi put na turniru posrnuo na svom početnom udarcu uz veliku pogrešku na break-lopti. To se nije negativno odrazilo na njegovu igru. U četvrtom gemu je došao do 0-40 i iskoristio drugu priliku. Darcis nije dočekao šansu za povratak u meč.

Na istom turniru su Ivan Dodig i Talijan Simone Bolelli zaustavljeni u polufinalu. Svladali su ih prvi nositelji, Indijci Bopanna i Sharan, sa 6:3, 3:6, 15:13. Dodig i Bolelli su u Match tie-breaku propustili dvije set-lopte.