Ivo Zorica slavodobitnik 305. Sinjske alke

0
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Alkar Ivo Zorica sa 7 punata slavodobitnik je 305. Sinjske alke. Na koplje mu je plamenac vezao alkarski vojvoda Boško Ramljak.

Slavodobitnika Viteško alkarsko društvo nagrađuje Zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 40.000 kuna, a pokrovitelj Alke predsjednik Republike Zoran Milanović nagradio je zlatnim prstenom s hrvatskim grbom i sabljom. Predsjednik je nagradio i alkarskog momka srebrnim prstenom s hrvatskim grbom i jataganom.

Pobijediti na Sinjskoj alci i postati slavodobitnik – jednostavno je neopisiv osjećaj. Ovo mi je bila 20. Alka tako da sam osjetio veliko olakšanje i presretan sam. Svi se mi svake godine nadamo da ćemo postati slavodobitnici. ja sam imao do ove godine tri Bare i tri Čoje, prije dva dana sam dobio Baru opet i falila mi je samo Alka. Jednostavno, ništa ne može zamijeniti Alku. Sve su to časnei lipe pobjede, ali Alka je nešto veličanstveno, rekao je novinarima slavodobitnik Ivo Zorica.

Pobjeda će se proslaviti, ali u životu se neće puno toga promijeniti, rekao je Zorica. Svi mi živimo uz Alku, uz konje, ja i moje kolege, život se nastavlja, Alka je jedna predivna tradicija, živa povijest i u tome treba uživati, a živote živit normalno. Stric je bio alajčauš 16 godina, preko 30 godina alkar, rođak Ante je najtrofejniji alkar među nama i ja sam sad napokon treći dobio čast da budem slavodobitnik, rekao je Zorica.