Iz Dubrovnika za RD: Plenković, Petrov, Bauk, Vrdoljak o aktualnostma

0
Foto: Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Na otvorenju Duborvačkih ljetnih igara našli su se brojni politički dužnosnici koji su nam komentirali niz pitanja.

Tako je potpredsjendik Vlade i šef Mosta Božo Petrov bio vrlo kritičan spram SDP-a rekvši da su unaprijed podijelili fotelje i i funkcije te kako je postizborna suradnja s njima upitna. Kažimo da je tijekom dana također SDP prozvao i Most za neodlučnost, što ovi opovrgavaju.

Andrej Plenković, kaniddat za šefa HDZ-a, rekao je kako je otvoren za suradnju s Mostom i kako je to za njega neispisani papir na koji mogu ispisati puno dobroga, a najviše kaže radi na povratku HDZ-a u normalne okvire i vraćanju povjerenja birača toj stranci.

Arsen Bauk iz SDP-a komentirao je za RD to kako ih je NIkola Grmoja iz Mosta nazvao Strankom podijeljenih pozicija a ne SDPom, rekavši kako je on poslovično kreativan te kako je jednom time uspio zavesti dio birača, a sada treba zabavljati ljude s nečim, no kaže, razumije ga jer se i on nekada time koristio.

HNSov Ivan Vrdojak rekao je kako se oformila Narodna koalcija bez laburista te kako će se naknadno vidjeti kako će suradnja s njima izgledati. Na pitanje o splitskom škveru je rekao da dok je on bio ministar – bilo je i previše ljudi, plaće redovite te nije bilo obveza prema državi, a tragično je bili svaki puta davati velike novce za saniranje neprekidnih gubitaka, što si hrvatska država više ne može priuštiti.