Izbornik Čačić: Jedina naša greška odmah je kažnjena

0
Foto: CROPIX/Boris Kovacev

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon 0-1 poraza od Portugala nakon produžetka u osmini finala EURA u Francuskoj, izjavio je kako je pobjednika odlučila jedna pogreška na suparničkoj polovici terena. 

Ovo je bila 120 minuta dobra prezentacija Hrvatske protiv Portugala koji se branio s osam igrača iza lopte. Što je utakmica odmicala, to smo bili opasniji, ali nismo došli do željenog zgoditka. Na kraju smo napravili jednu pogrešku visoko na njihovoj polovici i iz kontre smo primili gol. Nogomet se igra za golove, a oni su tu bili uspješniji, rekao je izbornik Čačić i istaknuo kako je očekivao da će Portugal igrati defenzivno.

Ja sam i prije utakmice rekao da se oni nas plaše i zato sam očekivao defenzivni Portugal. Oni su prijetili samo s Nanijem i Ronaldom, a mi smo ih u tome jako dobro osujetili izuzev te zadnje minute kada nas je ponijela mogućnost da riješimo utakmicu prije penala. Gol je visio u zraku, a na kraju se dogodilo što se dogodilo.

Bi li rezultat bio drugačiji da je izbornik ranije napravio zamjene?

Kalinić i Pjaca su u utakmicu ušli u samoj završnici kada su svi igrači već bili umorni i očekivao sam da će napraviti nešto. Teško mi je sada reći je li mi žao što ih nisam ranije uveo, to se nikad neće znati, rekao je izbornik Čačić.