Izgorio stan u Dućama, otac i sin zadobili opekline

0
Foto: RD

Otac i sin zadobili su opekline  u požaru u obiteljskoj kući u Dućama kod Omiša, a dvoje tinejdžera od 14 i 16 godina zatražilo je liječničku pomoć zbog udisanja dima, potvrdila nam je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Otac u dobi od 50 i sin od 27 godina imaju opekline ruku i nogu te su zadržani u splitskoj bolnici. Vatrogasci su ih izvukli iz plamtećeg stana nakon što su im susjedi dojavili o požaru.

U tijeku je policijski očevid kojim će se utvrditi uzrok požara i materijalna šteta.  U požaru je u potpunosti izgorio stan na prvom katu obiteljske kuće.

 

Ranije………

Dvije osobe hospitalizirane su zbog posljedica udisanja dima, nakon što je izbio požar na prvom katu obiteljske kuće u Dućama kraj Omiša.

Vatra je u planula u 4.30 dok su u stanu spavale dvije osobe u dobi od 50 i 27 godina. Požar je ugašen u 5.10h.

Zapovjednik DVD-a Omiš Višeslav Pešić izjavio  je za RD da je stan veličine 50-ak kvadrata u potpunosti izgorio:

Vatrogasci DVD-a Omiš i Dugi Rat odmah po dojavi u 4.30h izašli su na teren. Požar je već bio u razbuktaloj fazi. Krenuli smo u pretragu samoga opožarenog područja.Dvoje ljudi je spašeno. Iznijeli smo ih van iz stana. Došlo je do gušenja i vozilom Hitne pomoći su odvedeni  put Splita. Daljne informacije nemamo ali koliko znamo oni su dobro. U požaru je izgorio cijeli stan.

Policija će tijekom jutra provesti očevid o uzrocima izbijanja požara u stanu u Dućama.