Izložba “Momenti mog Trogira”

0
Foto: PR

izložba Tomislava Šantića “Momenti mog Trogira” otvorit će se u srijedu, 2. listopada 2019. godine u atriju Muzeja grada Trogira u 19:30.

Živjeti cijeli svoj život u gradu kakav je Trogir, za jedno umjetničko oko značilo bi živjeti okružen nečim nestvarnim, pomalo filmskim. Trogir je grad scene i pozornice, grad vremena kojih više nema, ali i onih koja su još uvijek prisutna u pričama, sjećanjima i kamenim spomenicima. Grad Tominog djetinjstva bio je upravo takav – svaki kantun Trogira donosio je neku scenu, situaciju ili momenat. Prije 50-ak i više godina Grad nije imao raznorazne dodatke koji danas, najčešće vire iz svakog kantuna te skrivaju ljepotu same arhitekture ili pak dotične građevine; u to vrijeme Trogir je bio Trogir – grad duge povijesti, grad kamena…

Tomine slike nam pričaju momente kada je Trogir bio drugačiji Grad… Kada prođe neko vrijeme i kada se prisjetimo svoje mladosti često zaboravimo sve ono loše i sjećamo se samo lijepih trenutaka. Tome u svom slikarskom opusu, pamti svoj grad kada je u njemu provodio sretne dane; one u kojima je sve bilo jednostavno prekrasno!”

Izložba će biti otvorena do 12. listopada 2019. – od ponedjeljka do subote, ujutro 9 – 12 te poslijepodne 17 – 20 sati.