Jadran u Budimpešti lovi četvrtfinale Eurokupa

0
Foto: Radio Dalmacija

Splitski Jadran u Budimpešti će pokušati izboriti plasman u četvrtfinale LEN Eurokupa. Konkurenti su mu španjolski Mataro, crnogorski Primorac i domaćin Ferencvaroš.

Sigurno imamo ambiciju proći grupu. To neće biti nimalo lak zadatak. U petak nas očekuje Mataro, tipični predstavnik španjolskog vaterpola s brzim plivanjem i jakim presingom. Vrlo su neugodni. Mi smo maksimalno fokusirani na tog prvog protivnika. Nemamo previše informacija o njima, čak nismo imali ni video snimke, tek dvije četvrtine. Ali znamo da imaju dobru prvu sedmorku, par iskusnih igrača koji im vode igru i na to smo fokusirani. Ali najviše ipak na sebe, da u bazenu sprovedemo u djelo ono što se dogovorimo. Ako to učinimo i odigramo na razini kao protiv Mornara BS prije tjedan dana, vjerujem da ćemo doći do pobjede, rekao je za Radio Dalmaciju trener Jadrana Ivan Asić.

Jadran i Mataro sastaju se u petak u 17.45. Jadran će u subotu u 19.30 igrati protiv Ferencvaroša (od kojeg su izgubili u prvom krugu kvalifikacija u Italiji s 5:8, zadnja četvrtina 0:3), a u nedjelju u 12.45 s Primorcem iz Kotora koji je u prvom krugu kvalifikacija u mađarskom Miškolcu nadigrao Mataro s 12:8 (treća četvrtina 4:1). Upravo bi taj dvoboj nekadašnjih europskih prvaka mogao odlučiti o plasmanu među osam najboljih koji će izboriti dvije prvoplasirane momčadi s ovog turnira.

Ferencvaroš je apsolutni favorit ovog turnira, a mi moramo tražii našu šansu s Matarom i Primorcem. Ali ne bih gledao tako daleko, maksimalno smo koncentirani na Mataro i nadam se pobjedi, dodao je Asić.