Jadran i Jug CO za bodove u Ligi prvaka

0
Foto: VK Jug CO

Jadran i Jug CO u 20.30 u Dubrovniku igraju hrvatski derbi 2. kola B skupine LEN Lige prvaka. Zbog obnove Sportskog centra Poljud, Jadran svoju prvu domaću utakmicu u Ligi prvaka nakon 24 godine igra u Gružu.

Otežavajuća je okolnost što igramo u njihovom bazenu, ali Jug CO bi bio favorit i u Splitu. Očekujem tešku utakmicu s obzirom na njihovu kvalitetu. Nedavni poraz od Mladosti će ih mobilizirati. Ali moji momci će dati sve od sebe da pokušaju iznenaditi. Dosta puta smo igrali i trenirali u Gružu. Bitno je da budemo fokusirani na našu igru i pokušamo sprovesti ono što se dogovorimo. Bijač je svjetska klasa i Jug CO će ga teško nadomjestiti, iako je Popadić odlično branio u Herceg Novom. Moramo zatvoriti njihovu kontru, ne smijemo im dozvoliti lagane golove, rekao je za Radio Dalmaciju trener Jadrana Ivan Asić.

Na papiru smo veliki autsajderi u ovoj skupini, ali to nam je motiv da i protiv Juga CO koji je godinama u završnici Lige prvaka pokažemo da nismo slučajno tu. Ne smijemo misliti ni tko nam je protivnik ni koji je rezultat. Moramo biti fokusirani, držati disciplinu i kompaktnost u obrani. Izuzetno dobro smo otvorili sezonu. Ostvarili smo sve ciljeve, a neke i prebacili. Cilj nam je bio LEN Eurokup, a probili smo se u Ligu prvaka i osigurali još 14 jakih utakmica. To je veliko iskustvo za igrače, ali i za sve ljude u klubu. Idemo utakmicu po utakmicu, ne zamaramo se rezultatom ni plasmanom. Pokušavamo rasti iz utakmice u utakmicu i dostići naše limite, dodao je Asić.

Jadran je bolja momčad nego prošle godine. Doveli su Zovića, Kovačića, Delića. Ono što su pružili do sada u regionalnoj Triglav ligi i u Ligi prvaka izgledalo je vrlo dobro. Na njihovu žalost igraju u Gružu kao domaćini. Nadam se našoj boljoj igri nego u proteklih mjesec dana. Trebat će nam dobra forma za pobjedu, a još nismo u idealnom stanju. Oni su ranije krenuli s pripremama i utakmicama,. Mi smo u nestabilnoj fazi po pitanju taktike i samopouzdanja, a imamo i manjih problema s ozljedama. Čekamo neke mlade igrače da tokom sezone stasaju tako da smo u jednom procesu. Bodovi su jako važni, pogotovo u Ligi prvaka. Igramo u Gružu, bilo bi fantastično ući u natjecanje s dvije na papiru gostujuće pobjede. Dalo bi nam veliki zamah za dalje, izjavio nam je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Nemamo širinu kao proteklih godina kad smo imali Perronea, Obradovića, Vrlića, Pavu Markovića. Tada smo mogli konstantno držati visoki ritam, a sad imamo rupe kad uđu igrači s klupe. Očekujem tešku utakmicu, nadam se da će biti lijepa za oko. Posjeta je bila nešto slabija u prvim domaćim utakmicama. Nadam se da će biti malo više ljudi na tribinama i da ćemo mi na kraju pobijediti, zaključio je Kobešćak.