Jadran izgubio od Novog Beograda

0
Foto: pixabay.com

Vaterpolisti splitskog Jadrana izgubili su u Poljudu od Novog Beograda 12:17 u 3. kolu Lige prvaka.

Jadran – Novi Beograd 12:17
(4:5, 2:4, 3:3, 3:5)
Split – Bazen u Poljudu.
Gledatelja: 500.
Suci: Teixido (Španjolska), Đurašković (Crna Gora)

Jadran: Podrug, Burić (3), Marinić-Kragić (2), Čagalj (1), Z. Butić, Pejković, Bukić (1), Harkov (1), Delić, Dobud (1), Šetka (1), Dužević (2), Anić.
Novi Beograd: G. Pijetlović, S. Rašović (4), Mandić (1), Sušiašvili, Vučinić, D. Pijetlović (2), Gogov (2), Jakšić (3), Perković, Vlahopulos (3), Drašović (1), V. Rašović (1), Fernandes.

Gledali smo odličnu vaterpolsku utakmicu u Splitu, ali na žalost dobro popunenih tribina poljudskog bazena bodovi nisu ostali u Splitu. U utakmici trećeg kola LEN Lige prvaka Novi Beograd je pobijedio Jadran 17:12.

Čini mi se da sudački kriterij u ključnim trenucima nije bio ujednačen. Imali smo nekoliko situacija kada smo se vraćali, dolazili na minus jedan, ali onda bismo “letjeli” vanka, a oni su nas kažnjavali. Ne znam, obrana nije bila na pravoj razini, primili smo 17 golova, morat ću pogledati snimku za neke detaljnije analize, kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

Stalno je Jadranu falio gol – dva da se vrate, u zadnjoj četvrtini su na koncu gosti otišli na plus pet. Novi Beograd je već sigurni sudionik Final Eight turnira na kojemu imaju zajamčeno mjesto kao domaćini, a sada su pokazali da im je tamo i po kvaliteti mjesto. Okupili su zlatne olimpijce iz srpske reprezentacije i zasad dobro brode.

Nama je naravno cilj osvojiti sve gdje igramo. Vjerujem da možemo osvojiti i Ligu prvaka. Jadran? Dobra su momčad, sliče malo na nas, osciliraju, malo gore, malo dolje. Želim im da u ovoj sezonu postanu prvaci Hrvatske, da se vrati trofej na Zvončac, ali u svim natjecanjima gdje sus nama, eto neka budu drugi, kazao je trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović.