Jadran i Mornar BS otvaraju Triglav vaterpolo ligu

0
Foto: Radio Dalmacija

Splitski gradski derbi Jadran-Mornar Brodospas otvorit će u 20.15 u malom bazenu Poljuda novu sezonu Triglav regionalne vaterpolo lige.

Jadran ususret stotom rođendanu ide s velikim ambicijama, o čemu svjedoči dolazak trofejnog trenera Ivana Asića, te dvojice svjetskih prvaka iz Budimpešte. Ivana Krapića i Anđela Šetke. Mornar BS je protekle dvije sezone okončao kao treći u Hrvatskoj i želi zadržati visoku poziciju.

Naboji su malo izraženiji jer se radi o gradskom derbiju, ali ja gledam na ovu utakmicu kao na svaku drugu. Naravno da gledatelje više pali taj rivalitet Jadrana i Mornara. Mi ćemo bez obzira na hendikep izostanka ozlijeđenog Šetke dati sve od sebe da ligu otvorimo pobjedom, izjavio je trener Jadrana Ivan Asić.

Izuzetno cijenim Jadran i sve što su napravili ovog ljeta, naročito dovođenjem dva svjetska prvaka i trenera Asića, svrstava ih u ulogu favorita. Mi smo ostali gotovo u istom sastavu kao i prošle godine, to je naša prednost koju ćemo nastojati iskoristiti. Bitan je svaki detalj – kvaliteta, motivacija, koncentracija, sreća… Sve igra ulogu. Vidjet ćemo što će presuditi, ali utakmica će sigurno biti interesantna, rekao je trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Favorit je Mornar BS, već deset godina su ispred Jadrana iako se nadamo da će se to uskoro promijeniti, dodao je Anđelo Šetka, koji će zbog ozljede palca desne ruke koju je zadobio na kvalifikacijskom turniru LEN Eurokupa u Italiji pauzirati 3-6 tjedana.

Zaželio sam se vaterpola, naročito gradskih derbija, nakon što sam prošlu sezonu propustio zbog mononukleoze. Nije mi bilo lako gledati suigrače s tribina bez mogućnosti da im pomognem. Sad ćemo zapeti svi zajedno, nadam se najboljem, zaključio je bek Mornara BS Rino Burić.