Jadran poražen od Barcelonete

0
Foto: pixabay.com

U prvom kolu A skupine LEN Lige prvaka Barceloneta je nadigrala splitski Jadran s 11:6 (3:2, 4:0, 2:3, 2:1). Presudila je druga četvrtina u kojoj se španjolska momčad odvojila s 3:2 na 7:2.

U trećoj četvrtini se Jadran približio na 7:4, no nakon propuštenog napada za 7:5 nije dobio novu priliku. Presudila je slaba realizacija igrača više, Splićani su realizirali samo 2 od 11 napada. Dužević je predvodio Jadran s 3 gola dok je za Barcelonetu Larumbe dao 4, a Granados 3 gola.

-Prvo sam nezadovoljan realizacijom igrača više. Poklonili smo im pet lopti u samom početku. Nemoguće je pobijediti kad igramo ovako u napadu. U obrani nismo igrali savršeno, ali je to bilo vrlo dobro. No, ne može se s ovakvom igrom u napadu pobijediti, rekao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

-Igrali smo odličnu obranu u prve dvije četvrtine, potom smo malo popustili. Ovo je prva i jako važna utakmica za nas. Obrana je najvažniji dio ove pobjede. Lijepo je početi ovako, ocijenio je trener Barcelonete Elvis Fatović.

Jadranu slijede tri domaće utakmice: Dinamo Tbilisi 9. studenog, domaćin završnog turnira Novi Beograd 19. studenog i Radnički iz Kragujevca 30. studenog stižu u Poljud.

Drugi hrvatski predstavnik, Jug Adriatic osiguranje, igrat će u srijedu u 19 sati u Dubrovniku protiv njemačkog WASPO98 Hannovera.