Jadran u derbiju na Poljudu savladao Jug

0
Foto: pixabay.com

U velikom derbiju Prvenstva Hrvatske u vaterpolu Jadran je s 13:11 pobijedio Jug Adriatic osiguranje. Prvi se na dva gola prednosti odvojio Jug, imali su 7:5 i situaciju s dva igrača više koju nisu realizirali, Jadran je okrenuo na 8:7… Potom je zabio Harkov za 9:7, ali potom kakav peh za domaće. Dobud je dobio laktom u glavu, suci to nisu vidjeli, Dobud je s pravom “poludjeo”, umjesto prekršaja gostiju, na kraju je Dobud dobio crveni karton.
Na startu utakmice prvo je Jadran propustio povesti iz peterca, gredu je uzdrmao Jerko Marinić-Kragić. Domaći su ipak poveli golom Harkova, a na 1:1 na drugoj je strani izjednačio Kakaris u situaciji s igračem više. Jug je poveo golom Fatovića, ali inspiriran je posebno bio Harkov. Zabio je još dva prekrasna pogotka i Jadran je vratio prednost za 3:2. Na 3:3 izjednačio je Kakaris, peterac potom realizirao Harkov za četvrti gol u prvoj dionici, a onda u zadnjoj sekundi za goste zabio Benić, prvih osam minuta – 4:4.
Na startu druge četvrtine Jadran je propustio realizirati dva igrača više, a Jug je dva napada realizirao, odličnim lobom Papanastasioua i golom Jokovića došli su na plus dva (4:6). Jadran je iskoristio tek šestu situaciju s igračem više, Bukić je smanjio na 6:7, a onda i u idućem napadu nekako “zavukao” loptu za 7:7. Kontru je potom povukao Harkov, izborio isključenje, zabio Marinić-Kragić za 8:7. Imao je Jug 7:5 i napad s dva igrača više…
Potom je došlo do isključenja Dobuda, a Jadran nije pao nakon toga. Obranili su se u nekoliko napada, a onda opet trenutak čarolije Konstantina Velikog Harkova za 10:7. Nakon 11 minuta bez gola eto gostiju, zabili su  Papanastasiou i Žuvela i smanjili vodstvo Jadrana na 10:9, taj je rezultat i ostao za zadnjih osam minuta.
Plivalo se žestoko u zadnjoj dionici, osjetio se i umor na obje strane, tempo je do tada bio strašan. Tek nakon četiri minute gol, Jerko Marinić-Kragić za 11:9. Fatović je smanjio na 11:10, tri minute do kraja. A onda je Šetka, kapetan, zabio s Jadranovim igračem više za 12:10. Smanjio je odmah Fatović na 12:11. A onda, Jereeee. Marinić-Kragić zabija za 13:11, zamirisalo je na pobjedu domaćih. I miris je ostao, kao i bodovi. Na Poljudu.

Jadran – Jug Adriatic osiguranje 13:11
(4:4, 4:3, 2:2, 3:2)
Split – Bazen u Poljudu. Utakmica 9. kola Prvenstva Hrvatske.
Suci: Štampalija, Franulović.
Jadran: Marcelić, Burić, Marinić-Kragić (3), Čagalj, Z. Butić (1), Pejković, Bukić (2), Harkov (6), Delić, Dobud, Šetka (1), Dužević, Anić, Stojanac.
Jug Adriatic osiguranje: Popadić, Mozara, Fatović (3), Stahor, Joković (1), Papanastasiou (2), Tomasović, Argyropoulos, Kolak, Kakaris (3), Benić (1), Žuvela (1), Jurišić, Zvono.
Igrač više: Jadran 5 od 11, Jug Adriatic osiguranje 5 od 11
Peterci: Jadran 2 (1), Jug Adriatic osiguranje