Jadran u ‘skupini smrti’ kvalifikacija za LEN Ligu prvaka

0
Foto: PR/Jadran

Vaterpolisti splitskog Jadrana bit će domaćini turnira drugog kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka od 13. do 16. listopada.

Ždrijeb im je dodijelio najteže moguće protivnike – mađarski Vasas talijansku Savonu, srpski Šabac i rumunjsku Steauu. Dvije najbolje momčadi ući će u doigravanje za grupnu fazu Lige prvaka.

Službene stranice LEN Lige prvaka vijest su donijele pod naslovom: Split – dobrodošli u Skupinu smrti ističući kako se nekoliko tjedana nakon Europskog prvenstva vrhunski vaterpolo vraća u Split.

Teška je ovo skupina, dovoljno je pogledati na službenoj stranici LEN-e, sami su ovu skupini prozvali ‘skupinom smrti’. Igramo protiv jakih momčadi, Šabac je lani pobjeđivao najbolje u Srbiji, talijanska Savona je treća iz talijanskog prvenstva, ali ove godine imaju veće ambicije, baš kao i Vasas. Tu je i Steaua koja je i lani igrala u skupini Lige prvaka. Bit će teško, ali naš cilj se zna, želimo proći dalje – kazao je Jadranov sportski direkor Dean Savičević.

Zagrebačka Mladost igrat će u Ateni s grčkim Panioniosom, talijanskom Bresciom, njemačkim Duisburgom i litvanskim Žaibasom kojeg su Mladostaši lako dobili u prvom krugu kvalifikacija u Herceg Novom.

Hrvatski prvak Jug Adriatic osiguranje izravno je u grupnoj fazi Lige prvaka.