Jadran umalo iznenadio Szolnoki

0

U petom kolu A skupine vaterpolske Lige prvaka, u Mađarskoj je Szolnoki Dozsa pobijedio splitski Jadran 5:4
(1:0, 2:1, 2:1, 0:2).

Szolnok – Vizilabda bazen. Gledatelja: 450.
Suci: Haentschel (Njemačka), Teixido (Španjolska).
Szolnoki: Nagy, Angyal (2), Lazić, Subotić, Varnai, Pijetlović (1), Janšik (1), Rašović, Szatmari, Batori, Szeghalmi (1), Dory, Banyai.
Jadran: Anić, Bego, Borovčić-Kurir, Butić (4), Power, Vrdoljak, Visković, Delić, Čondić-Kadmenović, Dužević, Sučić.
Peterci: Szolnoki 0 od 1 , Jadran 2 od 2
Igrač više: Szolnoki 1 od 9, Jadran 1 od 11.

Odličnu utakmicu odigrali su vaterpolisti Jadrana u petom kolu LEN Lige prvaka protiv Szolnokija u Mađarskoj, na kraju su detalji otišli na stranu domaćih koji su pobijedili 5:4. Odlično su splitski vaterpolisti igrali u obrani, vratar Mate Anić imao je vrhunsku večer, a sva četiri gola za Jadran zabio je briljantni Zvonimir Butić.

U prvoj četvrtini samo jedan gol, poveli su domaći, a tek u 13. minuti vidjeli smo drugi gol, Butić je izjednačio na 1:1. Domaći su tu četvrtinu ipak zaključili s vodstvom 3:1,, a potom u trećoj poveli i 4:1. Smanjio je Butić na 4:2, a Mađari su zabili i još jednom te s 5:2 dočekali zadnjih osam minuta susreta. Mislili su možda da im je to dovoljno, ali Butić je za manje od dvije minute smanjio na 5:4 i ostalo je dovoljno vremena za potpuni preokret i vrhunsko iznenađenje s obzirom da je Jadran u Mađarsku stigao bez ozlijeđenih Šetke i Krapića, bolesnih Pejkovića i Butića te Zovića kojemu je umro djed.

Ipak, preokret se nije dogodio, ali kapa do poda na borbenosti i angažmanu splitskih vaterpolista. Oduševljen sam kako su moji igrači odradili ovu utakmicu, odlično u obrani. Bili smo na kraju blizu, trebao je u zadnjem napadu biti dosuđen peterac za nas, ali suci su imali drukčiju ideju, kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Teška utakmica, nama je najbitnije da smo pobijedili, ali kako su stvari išle, da je i Jadran slavio, bilo bi to zasluženo, rekao je Živko Gocić, trener Szolnokija.