Javne osobe u policijskoj akciji

0

Policija će u subotu pojačano kontrolirati promet, a u njoj će na splitskom području sudjelovati i župan te gradonačelnik Splita.

S ciljem zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što je moguće višoj razini, dana 23. prosinca 2017. godine (subota) na cijelom području Republike Hrvatske provest će se akcija u prometu u smislu kontrole poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja. Akcija će trajati od 10 do 14 sati.

U akciji će sudjelovati i osobe iz javnog života, te će na lokacijama policijskih nadzora, vozačima čije ponašanje u prometu bude uzorno, odnosno u skladu s propisima, odnosno tzv. „dobrim vozačima“ uručivati prigodne poklone (privjeske) i s vozačima izmijeniti pokoju riječ.

U akciji na području PU splitsko-dalmatinske sudjelovati će Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita, Ana Krolo, novinarka Slobodne Dalmacije i Dante Stipica, vratar HNK Hajduk.

U akciji će sudjelovati i osobe iz javnog života.

Župan Blaženko Boban će u 10 sati sudjelovati u akciji na području Solina i to ulici Stjepana Radića ( tzv. Širina- smjer iz Solina prema Splitu),

U 11 sati gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i Dante Stipica, vratar Hajduka će sudjelovati u akciji na području Splita u ulici Sedam Kaštela.

Novinarka Ana Krolo će sudjelovati u akciji na području Kaštel Sućurca.