Jedna novozaražena osoba u Šibensko – kninskoj županiji

0

U protekla 24 sata na području Šibensko – kninske županije jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja ima prebivalište u toj županiji, a boravi u Splitu i koja je kontakt oboljele osobe iz druge županije.

S današnjim danom broj oboljelih na području šibensko – kninske županije i dalje je 27, jer danas pozitivna osoba na COVID-19 ne boravi na prostoru te županije. Dvije oboljele osobe i dalje se liječe se na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 141 osoba, od kojih je 127 kontakt s COVID-19 pozitivnom osobom. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjere samoizolacije, te je provjerom na terenu u oba slučaja utvrđeno kršenje navedene mjere. Od jučer je bilo 7 uzorkovanja.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.