JEDRILIČARSKA REGATA ZA NAJMLAĐE: 23. Mala Mrduja memorijal Boris Vujnović – Mrduja Optimist Kup

0

Po dvadeset treći put JK LABUD organizira jednu od najznačajnijih i najposjećenijih regata za najmlađe uzraste, za jedriličare klase optimist.

Mrduja Optimist Kup, ili popularno Mala Mrduja održava se od 22.-24.09.2023. u Splitu, a donosi čaroliju i radost jedrenja, ali ovaj put za najmlađe jedriličare i predstavlja priliku za mlade nade da pokažu svoj talent i strast prema jedrenju.

Na regatnom polju se očekuje dolazak stotinjak optimista koji će u par dana pokazati u jakoj konkurenciji kako su ovladali morskim vještinama, ali također i vrijednostima koje se stječu sa svakom prijeđenom miljom – timski duh, upornost i strast prema jedrenju.

Od ove godine Mrduje Optimist Kup se održava u okviru Splitskog festivala jedrenja, koji obuhvaća mjesec dana jedrenja u Splitu i splitskom akvatoriju, od sredine rujna do sredine listopada, a uz ovu regatu uključuje Labud Classic, Startup Europe regatu, najstariju i najmasovniju regatu na hrvatskoj strani Mrduju te na kraju najprestižniji krstaški jedriličarski spektakl u Hrvatskoj, Višku regatu.

Na startnoj liniji i regatnom polju podno Sustipana ili Zente, zajedrit će neki već stari klinci, iskusni natjecatelji koji su prošli kroz mnoge valove i vjetrove, i oni novi klinci, svježi optimisti, tek izašli iz ljetnih škola jedrenja.

JK Labud je i ove godine omogućio najmlađim jedriličarima i njihovim trenerima i svakodnevne lunch pakete, uz besplatni sok, tako da takmičari mogu puni energije na regatno polje.

Pozivnica je to za sve naše stare i nove klince, optimiste, na druženje i jedrenje, a u čast legendarnog predsjednika splitskog jedriličarskog kluba „Labud”, Borisa Vujnovića, svima omiljenog predsjednika s nadimkom Modri- poručuje nam predsjednik regate Eduard Vujnović

Najboljeg optimista juga ovogodišnje 23. Male Mrduje ćemo imati 24.09.2023.g., za kada je planiran zadnji dan jedrenja, proglašenje rezultata jedrenja i nagradna igra našeg dugogodišnjeg sponzora ONE SAIL d.o.o. s jedrom za glavnu nagradu najsretnijem optimistu.

Regata je i ove godine prepoznata i podržana putem donacija  u financijskim sredstvima, opremi, operativi, od  dugogodišnjih donatora Nektar Natura, Ultra Sailing, Astarea Yachting, Globtik Express Agency, Honda Marine,Euromarine, Croatia Yachting, Adriaticon,Highfield – aluminum boats, Logo Mare Nautica, kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Posebno moramo zahvaliti našem dugogodišnjem glavnom sponzoru, Nautic Bauhaus, koji nas godinama prati i prepoznao je upravo ovu regatu za najmlađe jedriličare kao sjajnu priliku za potporu jedrenju i prezentaciju svog nautičkog asortimana.

Za više detalja klik OVDJE.

OSNOVNE INFROMACIJE

  • Organizator regate: JK Labud, direktor regate: Eduard Vujnović
  • Program jedrenja: Predviđeno je 9 jedrenja. Start prvog jedrenja je u petak 22. rujna 2023.g. u 12.00h, a dnevno se mogu jedriti najviše 3 jedrenja. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održati će se u prostorijama JK “LABUD” u nedjelju 24.09.2023.
  • Kontakt za medije: Eduard Vujnović, edo@astarea-yachting.com, 098 360636, Direktor regate

Splitski Festival Jedrenja, započinje sredinom rujna, obuhvaća mjesec dana jedrenja u Splitu i splitskom akvatoriju, do sredine listopada, a uz Labud Classic, Malu Mrduju i Startup Europe regatu uključuje i najstariju i najmasovniju regatu na hrvatskoj strani Jadrana i sa svojih 92 godine, jednu od najstarijih u Europi, Mrduju, te najprestižniji krstaški jedriličarski spektakl u Hrvatskoj, Višku regatu. Uz regatna natjecanja, tijekom Festivala, Splićani i njihovi gosti moći će uživati u zanimljivim dodatnim sadržajima.