Jennifer Lawrence drugu godinu zaredom najvrednija filmska zvijezda

0
Foto: HINA/EPA/Ian Langsdon

Američka glumica Jennifer Lawrence drugu godinu zaredom proglašena je „najisplativijom filmskom zvijezdom“, dok su Angelina Jolie i Brad Pitt ispali su s popisa prvih deset.

Zvijezda Jurskog svijeta, Chris Pratt, na istoj se ljestvici popeo za 57 mjesta. Urednici internetske stranice za kulturu i zabavu Vulture.com. dvadesetpetogodišnju glumicu, dobitnicu Oscara za film U dobru i zlu u kojoj joj je partner bio Bradley Cooper i zvijezdu serijala Igre gladi smatraju “vodećom glumicom generacije”.

Po časopisu Forbes, sa zaradom od oko 52 milijuna dolara bez poreza u posljednjih dvanaest mjeseci, Lawrence je i najbolje plaćena glumica.

Vulture.com. je izbor napravio uzimajući u obzir čimbenike poput popularnosti, zastupljenosti imena na Twitteru, ocjena kritičara i broja nominacija za Oscare. Robert Downey Jr. i Leonardo DiCaprio zauzeli su drugo i treće mjesto, kao i prošle godine. Angelina Jolie je sa šestog mjesta u 2014. pala na 17. mjesto, no na vrhu je popisa javnih osoba “o kojima se u društvenim medijima najviše govori”. Njezin suprug Brad Pitt s devetog je mjesta pao na 16. Zvijezda filma Jurski svijet Christ Pratt meteorskom se brzinom popeo za 57 mjesta zauzevši jedanaesto. Na vrhu je popisa najsimpatičnijih filmskih zvijezda.

Glumac, redatelj, producent i Oscarovac Ben Affleck, glumac Joaquin Phoenix i komičarka Amy Schumer, na popisu su najcjenjenijih kada je u pitanju mišljenje kritičara.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence na crvenom tepihu prilikom UK premijere “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” na Leicester Square-u, Central London, 05. studenog 2015.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence u Plaza Athenee hotelu u Parizu, 09. studenog 2015. na predstavljanju filma “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence u Grand Rex theatre-u u Parizu, 09. studenog 2015. na predstavljanju filma “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”

Pročitajte detalje o filmu The Hunger Games: Mockingjay – Part 2:
http://wp.me/p62WCp-7kl