Jesenski rok za upis u glazbenu školu Josipa Hatzea i klasični balet

0
Foto: silversurfers.com

Glazbena škola Josipa Hatzea raspisuje jesenski rok za upis u osnovnu glazbenu školu i osnovnu školu klasičnog baleta. Prijave traju do 2. rujna 2019.!

Od školske godine 2019./20. mali zaljubljenici u ples imaju priliku steći formalno obrazovanje po programu klasičnog baleta koje je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U prvom razredu polaznici uče klasični balet, u drugom i solfeggio, od trećeg razreda klavir, a zatim slijede i karakterni plesovi. Program klasičnog baleta provodit će plesna pedagoginja Buga Bešker uz niz stručnih suradnika. Plesno obrazovanje u Hrvatskoj odvija se u sklopu glazbenih škola, a iako je u Splitu od 1947. pri Glazbenoj školi Josipa Hatzea postojao i baletni studio, program klasičnog baleta u formalnom obrazovnom obliku u Splitu veliki je novitet za nove generacije. Uvođenjem plesnog odjela za klasični balet vraćeno je jedinstvo i bogatstvo glazbe i plesa!

U sklopu jesenskog roka osnovnoškolski glazbeni program moguće je upisati u matičnoj školi u Splitu (flauta, klarinet, oboa, trombon, rog, klavir, violina, viola, harfa, truba, gitara) te dislociranima odjelima; Kaštela (violina, violončelo, trombon, flauta, klarinet, truba), Trogir (truba), Postira (gitara), Bol (klavir), Supetar (klavir), Jelsa (gitara), Hvar (klavir) i Vis (klavir).

Prijave se vrše putem online aplikacije na web stranicama Škole http://upisi.gsjh.hr te http://balet.gsjh.hr do 02. 09. 2019. u 18 sati, nakon kojih će svaki kandidat dobiti termin prijemnog ispita u e-prijavnici.

Na prijemnom ispitu za glazbeni program svako dijete treba pripremiti jednu pjesmicu, a tročlana komisija provjerit će i glazbeni sluh, pamćenje te ritam uz jednostavni glazbeni test. Za prijamni ispit klasičnog baleta potrebno je ponijeti triko i školske papučice, a komisija će ocjenjivati otvorenost nogu, mekoću, gipkost i raspon, skok, opći izgled i muzikalnost te koordinaciju. Pomoć i informacije vezane za upis možete dobiti na e-mail upisi@gsjh.hr, a sve dodatne informacije vezane za sam rad aplikacije za upis možete dobiti isključivo na e-mail webmaster@gsjh.hr. Poslije objave rezultata kreće odabir instrumenata putem online aplikacije za glazbeni program te upisi nakon kojih djeca postaju učenici jedne od najvećih glazbenih škola u Hrvatskoj!