Jesenski rok za upis u Glazbenu školu Josipa Hatzea

0

Počeo je jesenski rok za upis u Glazbenu školu Josipa Hatzea.

Prijave za upis u 1. razred osnovnog plesnog obrazovanja – program za klasični balet počele su 2. rujna, a slijede prijave za upis u 1. razred glazbenog obrazovanja od 7. rujna 2020. u dislociranim odjelima Trogir, Postira, Supetar, Hvar, Stari Grad i Vis.

Od školske godine 2019./20. u Glazbenoj školi Josipa Hatzea uči se i balet! 

Balet je plesna forma koju krasi strogost i preciznost tehnike, ali i ljepota te lakoća balerina i baletana na sceni čineći je lakom i privlačnom. Pravo upisa u prvi razred baletnog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 11 godina života i zadovoljila kriterije propisane kurikulumom umjetničkog obrazovanja, a prijave za upis traju od 2. do 4. rujna 2020. 12 sati.

Balet je odlična vježba koja poboljšava ravnotežu, potiče razvoj mozga, gradi snagu, fleksibilnost i usklađuje tijelo. Uči svjesnosti tijela, ritmu, vremenskom tijeku i muzikalnosti, disciplini, organizaciji te javnoj izvedbi, potičući osjećaj za povijest.

Program za klasični balet provodi se samo u Splitu, ali je zato osnovno glazbeno obrazovanje moguće pohađati i u dislociranim odjelima!

Na jesenskom roku vrše se prijave od 7. do 9. rujna 2020. u 18 sati za dislocirani odjel Trogir (violina i violončelo), Postira (gitara), Supetar (klavir), Hvar (klavir, truba), Stari Grad (truba) i Vis (klavir).

Za program osnovnog glazbenog obrazovanja potrebno je prijaviti se u aplikaciju upisi.gsjh.hr, a za program plesnog obrazovanja – klasičnog baleta na balet.gsjh.hr. Nakon prijave svaki kandidat dobiva termin prijemnog ispita u e-prijavnici. Slijede rezultati, odabir instrumenata za buduće glazbenike i upisi! Svi detalji natječaja dostupni su i na službenoj stranici Škole www.gsjh.hr!

Na prijemnom ispitu za glazbeno obrazovanje svaki kandidat piše glazbeni test, a provjerava se glazbeni sluh i pamćenje, glazbeni ritam te se pjeva jedna pjesmica po izboru pred tročlanom komisijom. Nije potrebna posebna priprema već komisija procjenjuje urođenu sklonost i glazbeni talent.

Za prijemni ispit plesnog obrazovanja potrebno je ponijeti triko i školske papuče, a audiciju provodi tročlana komisija koja kod svakog kandidata vrednuje otvorenost nogu, mekoću, gipkost i raspon, skok, opći izgled, muzikalnost i koordinaciju.