Još 8 pozitivnih s Brača i 1 iz Solina

0
Foto: stozerbrac.com

S Brača je obrađeno 49 testova i otklriveno još 8 osoba pozitivnih na koronavirus. Do večeras bi se trebali znati i rezultati preostala 43 uzorka uzeta jučer na otoku.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 364 obrađena testa s područja županije još je 9 osoba zaraženo koronavirusom. Od ukupnog broja novoobrađenih testova, s područja otoka Brača je 49 testova te je od toga još 8 osoba pozitivno na COVID infekciju. Iz Supetra 3, Nerežišća 3, Pučišća 1 i Milne 1. Preostala novooboljela osoba je iz grada Solina. U obradi se nalaze još 43 testa s otoka Brača. Po pristiglim rezultatima mediji će biti obaviješteni.

U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te su na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ukupno izliječene 384 osobe. 51 osoba je hospitalizirana. 142 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Na respiratoru se nalazi 7 osoba, 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije.

10 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 547 slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je Županijski Stožer civilne zaštite.