SDŽ: Troje novozaraženih, preminula žena iz Doma u Dicmu

0

Danas je u Splitsko-dalmatinskoj županiji troje novozaraženih: 2 mještana Supetra i medicinska sestra KBC-a Split. Preminula je žena rođena 1927. s koronavirusom i kroničnim bolestima.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 233 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe i to iz Supetra 2 i Splita 1. Od 233 obrađena testa 43 uzorka su s otoka Brača. Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica KBC-a Split (medicinska sestra) koja se nalazi u samoizolaciji. U odnosu na jučerašnji dan još je 12 osoba izliječeno te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba.

Prema izvješću KBC-a Split tijekom prijepodneva preminula je žena rođena 1927. godine. Preminula je bila korisnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe u Dicmu. Osoba je bila na respiratoru. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila je pozitivna i na COVID-19 infekciju.

43 osobe su hospitalizirane. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 5 osoba je na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije. 7 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom. 405 ih je ozdravilo. 33 su preminule. Aktivnih slučajeva zaraze je 119.