Još malo pa gotovo – Dovršava se škola na Pujankama!

0
Foto: Grad Split

Školarci s Pujanki početkom drugog polugodišta uselit će u nove prostorije svoje škole. Velebno, šareno i moderno zdanje danas je sa svojim suradnicima, predstavnikom Lavčevića i ravnateljem škole Matom Glavinovićem obišao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Radovi su vrijedni 25 milijuna kuna, a ova škola bit će šira za osam novih učionica, dvije sobe za produženi boravak i četiri kabineta. Učenici će dobiti i novu blagavaonicu i kuhinju. Izgrađeno je i novo školsko igralište te natkriveno parkiralište. Tehnički pregled zakazan je za prosinac, pa se očekuje kako će sve biti spremno za đake već na početku drugog polugodišta.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nije krio zadovoljstvo prilikom obilaska:

Više od 50 milijuna kuna uložili smo u ove dvije godine u dogradnju naših osnovnih škola. U rujnu smo u nove učionice uselili učenike na Mejašima, uskoro ovdje stižu i učenici s Pujanki, a iduće jeseni u nove prostorije ući će i djeca škole Kamen-Šine. Sljedeće što planiramo je izgradnja školskih dvorana za koje pripremamo dokumentaciju, a jedna od njih bit će upravo u sklopu ove škole na Pujankama – podvukao je gradonačelnik.