Još nema traga Švicarcu

0

Još nema traga Švicarcu za kojim se već šesti dan traga nakon što je u četvrtak nestao u Konavoskim brdima.

Upotrebljeni su ogromni resursi, veliki broj ljudi, kompletna tehnika i tehnologije s kojima raspolažemo, ne samo mi iz HGSS-a već uz pomoć i vatrogasaca i policije. Teren je u više navrata detaljno pretražen, mi kažemo, svugdje je noga ugazila, po zraku su letjeli helikopteri i dronovi, ali pozitivnog rezultata nema.   – rekao je za vijesti Radio Dalmacije pročelnik HGSS-a Dubrovnik Zoran Čabrilo.

Potvrdio je kako se potraga nastavlja, ali smanjenim intenziteto:

Potraga će se sada obavljati sa smanjenim intezitetom jer mi smo do sada imali svaki dan oko 25 ljudi na terenu. Puno je volje i sati utrošeno. Pomagale su nam kolege iz JVP-a, policije, kolege iz Gospića, Ogulina, Zadra, Splita i BIH, ali rezultat je taj.

Švicarac je iskusan planinar i ponio je, koliko se zna, dovoljno vode, ali pitanje je može li preživjeti na kršu i suncu.

Mi tu mogućnost ne možemo nikada odbaciti. Bez obzira što je točno da je teren jako težak. Mi smo prekjučer morali izvlačiti jednu našu grupu koja je, tražeći Švicarca, zapala u težak teren pa nisu mogli ni naprijed ni natrag. Ipak, mi mogućnost da je živ ne možemo odbaciti jer bilo je slučajeva…, rekao nam je Čabrilo.