Judašica Lara Cvjetko osvojila broncu na Zagreb European Openu

0
Foto: PR; judo.hr

Nakon zlata Ive Oberan u subotu, nedjelja je donijela još dvije borbe za medalje hrvatskih predstavnika te jednu osvojenu broncu. Lara Cvjetko (do 70 kg) je pokazala veliko srce i želju u borbi za broncu protiv Nizozemke De Voogd. Zagrepčanka se vrlo brzo našla u problemima, s dvije kazne, ali je naporno radila i kroz golden score dovela borbu do završne drame.

Uz veliku potporu reprezentacije s tribina, Lara je u devetoj minuti borbe lijepo bacila Nizozemku na ippon i proslavila broncu pokazavši mentalitet pobjednice.

Naporna, ali velika pobjeda! Nakon što u četvrtfinalu nisam radila «svoj» judo, u repasažu sam bila bolja. U borbi za broncu su me brze dvije kazne sputale, pa sam morala imati sigurniji pristup, ali nisam odustajala i to mi je velika stvar. Hvala svima na potpori, sve to mi se pretočilo u dodatnu snagu na kraju i u moment da dođem do pobjedničkog bacanja, rekla je Cvjetko, koja je ušla dominantno u turnir uvjerljivo pobijedivši Šveđanku Nilsson.

U četvrtfinalu je «maratonska» borba protiv Talijanke Pedrotti otišla u osmu minutu kada je Talijanka ipponom prošla dalje, a Cvjetko poslala u repasaž. Tamo je za 20 sekundi ipponom pobijedila Nizozemku Visser i tako osigurala borbu za broncu.

Kvalitetne kvalifikacije odradio je i Marko Kumrić (do 100 kg). Nakon Portugalca Britesa, na ippon je bacio i Ukrajinca Hutsola te ušao u polufinale, gdje ga je čekao Kosovar Zekaj. Splićanin je krenuo odlično, kvalitetnim gardom kontrolirao borbu, ali zatim ušao u napad iz kojeg se našao u zahvatu protivnika i završio u borbi za broncu.

Protiv Lysenka je ponovno dobro krenuo, prvi napadima natjerao Poljaka na kaznu, ali to kao da je probudilo protivnika, koji je ipponom došao do slavlja i brončane medalja, a Kumrić završava natjecanje u Zagrebu na 5. mjestu.