Jug CO čeka POŠK, dvostruki program u Poljudu

0
Foto: Radio Dalmacija

U 6. kolu Triglav regionalne vaterpolske lige u Splitu će u 18 sati igrati Mornar BS i Budva, a u 19.30 Jadran i Primorje EB. U Dubrovniku se u 19 sati sastaju Jug CO i POŠK.

Očekujemo pobjedu. Bolji smo od Budve, igramo na domaćem terenu i ništa drugo osim pobjede ne dolazi u obzir. Čini mi se da smo u posljednje vrijeme malo podigli igru, kraj utakmice protiv POŠK-a smo odigrali odlično, preko tjedna smo vrlo dobro trenirali i dočekujemo Budvu s optimizmom. Imamo veću kvalitetu, imamo želju i idemo po tri boda, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Učinit ćemo sve da pobijedimo. Trebaju nam ovi bodovi i vjerujem da ćemo doći do njih, ali moramo odigrati pametno i koncentrirano. Primorje EB više nije tako sjajna momčad kao kad sam ja radio u Rijeci, ali igraju vrlo angažirano i spremni su iskoristiti priliku ako im se ukaže. Njihova utakmica protiv Mornara BS ovdje u Splitu, kada su tijesno izgubili sa 6:7, nama je upozorenje da se ne smijemo opustiti. Moramo se konsolidirati u obrani, ako ne dozvolimo protivniku lagane golove nećemo imati problema na putu do pobjede, rekao nam je trener Jadrana Ivan Asić.

POŠK igra vrlo dobro. To za mene nije iznenađenje, imaju dobrog trenera i nekoliko iskusnih, kvalitetnih igrača. Sigurno nećemo olako shvatiti utakmicu, tim više što smo primorani na određene promjene u sastavu. Bit ćemo oprezni, ući ćemo u taj susret maksimalno koncentrirani, naglasio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Jug CO je veliki favorit, golema je razlika u kvaliteti na njihovoj strani. Mi ćemo pokušati pokazati nešto od onoga što radimo i što znamo. Dat ću dosta prilike mladim igračima da stječu dragocjeno iskustvo protiv takvih šampiona koje Jug CO ima u svojim redovima. Ne očekujemo puno u rezultatskom smislu, ali se nadam da ćemo pokazati napredak u određenim segmentima igre i vidjeti kako to izgleda u usporedbi s jednom od najjačih momčadi, najavio je trener POŠK-a Damir Polić.