Jug CO ispustio pobjedu protiv Barcelonete

0
Foto: VK Jug CO

U 4. kolu A skupine vaterpolske Lige prvaka, Jug CO je u Gružu s Barcelonetom odigrao 9:9 (5:1, 2:3, 1:2, 1:3). Ispustili su Dubrovčani čak pet pogodaka prednosti.

Sjajno je Jug CO otvorio utakmicu, u drugoj četvrtini dva puta imao pet pogodaka prednosti (6:1, 7:2), da bi se gosti u trećoj četvrtini približili na 7:5 i 8:6. Početkom posljednje četvrtine Joković nije realizirao peterac, ali je u sljedećoj akciji Lončar s dva metra poentirao za 9:6 i činilo se da će Jug CO uzeti sva tri boda. Nije tako mislio bivši igrač Juga CO Felipe Perrone. Mallarach je s igračem više smanjio na 9:7, Perrone na 9:8. Imao je Jug CO dvije i pol minute prije kraja napad s igračem više, ali je Perrone u kontri izborio peterac i Munarriz je postavio konačan omjer. 7:2 za Jug CO u prvih 12, 7:2 za Barcelonetu u završnih 18 minuta.

Olympiacos ima 10 bodova, Dinamo Moskva 9, Jug CO 7, Brescia i OSC Budimpešta po 6, Barceloneta 5, Waspo Hannover 3, a Partizan 0 bodova. Četiri najbolje momčadi plasirat će se na završni turnir.