Jug CO i Mladost slavili u Splitu

0
Foto: vkmornar-brodospas.hr

Utakmicama 9. kola okončana je prva polovica regularne sezone Triglav regionalne vaterpolske lige. U Splitu je očekivano Jug CO bio bolji od Mornara BS, a Mladost od POŠK-a.

Jug CO je nadigrao Mornar BS s 12:5 (3:1, 2:0, 3:3, 4:1). Rino Burić je doveo Mornar BS u vodstvo, a domaća je momčad nakon toga 17 minuta čekala na svoj drugi gol, koji je opet lijepim udarcem izvana zabio Burić. Jug je u međuvremenu poveo 6:1, a Mornar se u nepune dvije minute primakao na 6:4. Gosti su tada dodali gas i stigli do uvjerljivog trijumfa.

Pobjeda je očekivana, ali Mornar BS je odigrao vrlo dobro i zrelo s obzirom da su u zimskoj pauzi ostali bez Gorete, a nije im igrao ni jedini klasični centar Dužević. Ratnička su momčad, igraju borbeno i nadam se da će tako i nastaviti. Što se nas tiče, igrači koji nisu bili s reprezentacijom imali su težak tjedan treninga i to se osjetilo, bili smo teški u pokretima, ali zadovoljan sam jer smo ostvarili pobjedu koja nije dolazila u pitanje, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Bila je fizički jako teška utakmica. Jug je puno kvalitetnija momčad, presudno je što imaju više kvalitetnih igrača u rotaciji. Nadam se da nam je ovo bila dobra priprema za gradski derbi s Jadranom koji će vjerovatno odlučiti o plasmanu na završni turnir regionalne lige, rekao nam je trostruki strijelac za Mornar BS Rino Burić.

Mladost je bila bolja od POŠK-a s 10:7 (2:0, 3:1, 3:2, 2:4). Splićanin Ivan Domagoj Zović je s tri gola donio gostima 6:1 početkom treće četvrtine, POŠK je tek u posljednje dvije minute s dva gola ublažio poraz.

Moramo biti zadovoljni, pogotovo s prve tri četvrtine. U obrani smo djelovali pokretljivo i snažno i tako moramo i dalje. Ima još dosta stvari koje moramo ispraviti, a cilj nam je ostati drugi ili treći i tako izbjeći Jug CO u polufinalu, komentirao nam je Dubrovčanin u kapici “žabaca” Pavo Marković.

Mladost je odigrala bolje, pripremljeniji su od nas. Presudio je igrač više koji nam je strahovito loš u posljednje vrijeme, večeras tek 2 od 12. Moramo analizirati utakmicu, vidjeti gdje najviše griješimo i pokušati to poboljšati do važne utakmice s Primorjem EB sljedeće subote, zaključio je peterostruki strijelac za POŠK Marko Elez.

Jug CO ima svih 27 bodova, Mladost 22, Jadran CA 20, splitski Jadran i Mornar BS po 13, Partizan 10, Primorac 9, POŠK 8, Primorje EB 6, a Budva 3 boda. 10. kolo na rasporedu je za tjedan dana kada su na programu dva derbija, Jadran Herceg Novi-Jug CO i Mornar BS-Jadran.