Jug CO potopio Partizan u Gružu

0
Foto: Nikša Miletić / VK Jug CO

Samo pet dana nakon što je od Partizana u Beogradu pretrpio prvi poraz u Triglav vaterpolo ligi, Jug CO je u 7. kolu Lige prvaka u Gružu nadigrao istog rivala s 21:9 (6:3, 6:2, 4:1, 5:3).

Nakon pomalo neuvjerljivih uvodnih minuta, Jugaši su otpustili kočnice i vrlo brzo stvorili razliku koju su prema kraju utakmice konstantno povećavali do konačnih 21:9.

Igrali smo puno bolje nego u Beogradu prije četiri dana, iako još uvijek ima stvari koje moramo odigrati bolje. Ovo je pobjeda koja nam je trebala za povratak samopouzdanja i daje nam mir za pripremu za sljedeće utakmice, rekao je nakon utakmice trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Pet golova za aktualnog europskog prvaka postigao je Felipe Perrone, četiri Maro Joković, po tri Xavi Garcia (na fotografiji) i Josip Vrlić, po dva Loren Fatović i Hrvoje Benić, a po jedan Paulo Obradović i Pavo Marković, koji se vratio u momčad nakon četiri mjeseca pauze zbog bolesti.

Još su igrali Waspo Hannover – ZF Eger 11:12 i Barceloneta – Pro Recco 6:11. Pro Recco ima maksimalan učinak, 21 bod, Jug CO 14, ZF Eger 12, Barceloneta 8, Waspo Hannover 3, a Partizan 1 bod. Prva tri mjesta vode na završni turnir. Jug CO će u 8. kolu, također u Dubrovniku, 22. ožujka igrati s Barcelonetom. Pobjedom bi dva kola prije kraja matematički osigurali Final Six.