Jug-Partizan, Mornar-Jadran

0
Foto: Radio Dalmacija

Jug CO dočekuje Partizan u 5. kolu Triglav vaterpolo lige. Zanimljivo će biti i u Splitu gdje se sastaju gradski rivali Mornar BS i Jadran.

Partizan je uz nas jedina neporažena momčad dosadašnjeg dijela lige. Oni su mlada momčad kojoj su prognozirali borbu za ostanak, a pokazali su sasvim suprotno. Nadopunili su kadar mladim igračima iz vlastitog pogona koji su ovog ljeta osvojili Europsko prvenstvo u Nizozemskoj i zaslužuju poštovanje. Nama je to uvod u težak niz utakmica do kraja kalendarske godine. Favoriti smo, ali nipošto Partizan ne shvaćamo olako, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Sezona je počela prije mjesec i pol, a tek sad igramo prvu domaću utakmicu, i to odmah s Jadranom. Ne znam tko će pobijediti ni kakva će biti utakmica, siguran sam samo da će se pjeniti u bazenu, da će biti borbeno i interesantno. Očekivali smo u prva tri kola više od jednog boda, ali nismo igrali dobro, iako smo počeli dobro u Europi. Konsolidirali smo se u zadnja 2-3 tjedna i vjerujem da će protiv Jadrana biti puno bolje. Dva igrača Jadrana, Visković i Gluhaić, lani su bili kod nas, Antonijević je također svojedobno igrao za Mornar, uzeli su i našeg MarinićKragića. Uvijek su ti splitski derbiji isprepleteni na sve moguće načine, pa i ja sam igrao za Jadran. Svih nas vežu posebne emocije kad je u pitanju ova utakmica. Nikakvih tajni nema, stalno treniramo na istom bazenu i igramo sparing susrete. Mi smo ove godine borbena, ratnička ekipa, oni pokušavaju biti lepršavi, ali sve se to svede na isto – tko je u boljoj formi, tko ima više snage i veće srce. Nadam se punim tribinama, naš sponzor Mall of Split nagradit će pet gledatelja bonovima od 200 kuna, ali prije svega vidjet će lijepu vaterpolo utakmicu, rekao nam je trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Očekujemo prve bodove nakon povratka u A-1 ligu. Posljednje tri utakmice pokazale su nam da smo vrlo blizu, ali isto tako i ukazale na neke probleme. Ne znamo zaključiti utakmicu i privesti je kraju kako bi trebalo, stvori se velika nervoza. Imali smo velike šanse okrenuti sve u našu korist, ali nismo uspjeli. To nam je škola, nadam se da smo je naučili i da ćemo konačno doći do prve pobjede. Bit će zanimljivo, uvijek su to utakmice posebnog naboja. Moramo se nekako odmaknuti od toga i zadržati mirnoću, ne smijemo dozvoliti da nas ponese nekakvo ludilo. I ove tri utakmice su nam pokazale da prevelika želja dovodi do kobnih pogrešaka. Bit će vruća srca na obje strane, a prednost će imati onaj tko pritom zadrži hladniju glavu, zaključio je trener Jadrana Mile Smodlaka.