Jug poveo 1:0 u finalu

0

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja nadigrali su s 12:9 Primorje Erste banku u prvoj od mogućih pet utakmica finala prvenstva Hrvatske.

Presudila je druga četvrtina koju su domaći dobili s 4:0. Primorje se u trećoj vratilo sa 6:2 na 6:5 da bi Jug otišao na 11:6. Garcia je predvodio “jugaše” s 5 golova, Lončar je dao 2 gola,a po jednom su se u listu strijelaca upisali Joković, Marković, Vrlić, Obradović i povratnik Felipe Perrone. Bijač je imao 9 obrana. Bošković, Echenique i Radu su postigli po dva gola za momčad iz Rijeke.

“Zadovoljni smo pobjedom iako ruku na srce ja mislim da mi možemo i moramo igrati bolje. Dosta stvari je bilo mekano u našoj igri i imali smo prilliku utakmicu riješiti puno ranije. Puno grešaka u obrani, bez prave čvrstine dok su nas u napadu usporili u određenim situacijama. Nadam se da to možemo popraviti jer bez poboljšanja u igri teško ćemo dobiti Primorje u gostima. Xavi Garcia je bio izvrstan jučer, zabio je pet prekrasnih golova. Treba reći da je cijelu sezonu u vrhunskoj formi, odličan je u tranziciji ali i u obrambenim zadacima”, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Juga Vjekoslav Kobeščak.

Druga utakmica se igra u subotu u 20.30 sati u Rijeci.