Jug s Partizanom, Mornar na Mladost

0
Foto: Radio Dalmacija

U 17. kolu Triglav vaterpolo lige, Jug CO igrat će u 20.15 u Gružu protiv Partizana, dok će u Poljudu Mornar BS u 20.30 dočekati Mladost, a POŠK u 21.45 Primorje EB.

Treći je to dvoboj Juga i Partizana u posljednja 23 dana. U Ligi prvaka, Jug je slavio i u Gružu 3. veljače s 12:4 i u Beogradu 10. veljače s 10:6. Bez obzira na naše pobjede, respektiramo Partizan i njegovu mladu momčad koja je budućnost srpskog vaterpola. Imamo i problema s ozljedama, najviše od početka sezone. uz Jokovića koji je već duže ozlijeđen, vrlo je upitan i nastup Markovića i Benića koji vuku neugodne ozljede. To je dodatni razlog za oprez i mobilizaciju. Znamo da nas samo pobjede protiv Partizana i Jadrana iz Herceg Novog ostavljaju na prvom mjestu, što nam je cilj. Neću reći da strepimo od utakmice, ali se za nju pripremamo na najbolji mogući način, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Kasni početak dvostrukog programa u malom bazenu Poljuda uvjetovan je plivačkim prvenstvom Hrvatske koje se od četvrtka do nedjelje odvija na susjednom, velikom bazenu. Mali se, naime, koristi za rasplivavanje. Mladost je uvijek motiv. Vjerujem da će biti krasna utakmica, bez prevelikog rezultatskog značaja, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede jer je zagrebačku Mladost u Splitu uvijek poseban gušt pobijediti. Opet nismo kompletni, nema Kačića i Gorete, upitni su Visković i Pejković. Ali sportski je boriti se, nadati se i vjerovati u pobjedu. Obje su ekipe mlade i poletne i bit će prava vaterpolska fešta, rekao je za Radio Dalmaciju trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak, koji nije želio komentirati prijavu POŠK-a disciplinskom sucu Triglav vaterpolo lige.

POŠK je, naime, zatražio da se Mornaru oduzme 9 bodova zbog poraza u Novom Sadu i Kragujevcu gdje je Mornar nastupio bez petorice prvotimaca (Goreta, Kačić, Lozina, Dužević i Pejković). Meni su te optužbe smiješne, ali ne bih imao nekih pretjeranih komentara. Radije ću pričekati da se sastanemo u klubu i dogovorimo kakav ćemo stav zauzeti, zaključio je Vrdoljak.