Juniori Hajduka u polufinalu Lige prvaka!

0
Foto: Facebook Hajduk

Juniori Hajduka su pred 16 tisuća gledatelja u Dortmundu, među kojima je bilo i 5 tisuća naših navijača koji su Nijemce nadglasali tijekom cijele utakmice, nakon 9 serija jedanaesteraca svladali Borussiju i ušli u polufinale UEFA Lige mladih!

U regularnom dijelu je bilo 1:1, da bi od 18 izvođača penala 17 pogodilo, a jedna obrana Borne Buljana presudila.

Hajduk će 21. travnja u švicarskom Nyonu igrati protiv Milana, a drugi par polufinala je Sporting Lisabon-AZ Alkmaar.

Domaća momčad je imala inicijativu, ali je Hajduk bio opasniji po gol. U 71. minuti je Brajković ubacio, a Antunović glavom s 12 metara naciljao rašlje. Rijkhoff je u 76. izjednačio nakon sumnjivog penala u duelu Arkovića i Ludwiga. U 91. je ubačaj Hrgovića s lijevog krila Ludwig skrenuo u vlastitu gredu.

U prvoj seriji penala Cisse je bio siguran, Vrcić također. U drugoj je Rijkhoff pogodio, kao i Ćalušić. U trećoj je precizan bio i Ludwig, a Jurić-Petrašilo izjednačio. U četvrtoj Gurpuz zabija za Borussiju, a Skoko za Hajduk. U petoj Brunner vara Buljana, a Capan ostavlja Hajduk u igri. U šestoj je Kamara skinuo paučinu s desnih rašlji, a Nazor prodao Panenku domaćem vrataru. U sedmoj pogađa Bamba, ali i Arković. U osmoj Collins i Đolonga. U devetoj je Buljan obranio udarac Manea, a Kavelj odveo Hajduk na završni turnir.

Hajduk je igrao u sastavu: Buljan – Đolonga, Arković, Jurić-Petrašilo, Hrgović – Kavelj, Capan – Vrcić, Reić (od 62. Skoko), Brajković (od 90. Ćalušić) – Antunović (od 79. Nazor).