Kako odabrati idealne muške gležnjače?

0

Jedna od sigurnih stvari oko koje će se složiti muškarci i žene, odnosno da objema stranama trebaju su –  pouzdane zimske gležnjače kao neizostavan dio svačijeg ormara. Iako su nam zime sve nepredvidivije, neophodno je imati obuću koja može izdržati sve, od jake kiše do ledenih snježnih oluja. Međutim, s toliko različitih stilova, oblika i materijala između kojih možete birati, možda vam odabir najboljeg para neće biti najjednostavniji.  

Pokušat ćemo vas usmjeriti o čemu biste trebali razmišljati pri odabiru pravog para zimskih čizama. Koje su karakteristike na koje trebate obratiti pažnju kada kupujete obuću za hladno vrijeme. Evo pet ključnih karakteristika na koje biste trebali obratiti pažnju pri kupnji muških gležnjača?

Toplina

Jeste li znali da se većina tjelesne topline gubi u glavi, rukama i nogama? Uz toplu zimsku kapu i rukavice, važno je, u hladnijim mjesecima imati dobre zimske čizme poput modela brenda Rains.

 

Kako biste bili sigurni da ste odabrali idealan par koji će grijati vaša stopala, dobro je procijeniti od kojeg su materijala cipele izrađene. Najizdržljivije muške gležnjače obično su izrađene od kože ili vodootpornih materijala kao što je Gore-Tex, primjerice model brenda Tommy Hilfiger. ili Lacoste.

 

 

Vodootpornost

Osim što će vam stopala biti topla, kvalitetne muške gležnjače trebale bi ih i držati suhima. Nisu sve čizme na tržištu vodootporne. Na primjer, dok su čizme u stilu brenda Ugg izvrsne u održavanju topline vaših stopala i idealne su za hladno i suho vrijeme,  nisu baš preporučljive za nošenje po kiši i snijegu jer su promočive i teško da će vaša stopala održati suhima. Iz tog razloga, ako tražite zimske čizme za sve vremenske uvjete, odaberite izdržljiviji par što znači – kožnate čizme ili obuću izrađenu od sintetičkih materijala, otpornijih na vremenske uvjete.

Prianjanje

Tijekom hladnijih mjeseci kada su poledice moguće, morate pripaziti na potencijalna spoticanja i padove koji postaju daleko češći. Naravno, to je zbog skliskih staza i cesta zahvaćenih kišom i ledom. Dobar izbor muških gležnjača može vam pomoći da izbjegnete padove, zahvaljujući dobrom prianjanju. To znači da je dobra ideja odabrati par s potplatima koji se sastoje od malih gumenih izbočina i „zareza“ poput onih na automobilskim gumama, jer će vam takvi potplati osigurati jače prianjanje, spriječiti doticaj vašeg lica s podom i zaštiti vas od proklizavanja.

Kopčanje

Modeli muških zimskih čizama su različiti. Najočitija razlika je kopčanje. Kopčanje do gležnja češće je na modelima namijenjenim za hodanje, dok su, na primjer, patentni zatvarači češći na fashion modelima muških gležnjača. Stoga je važno razmisliti o namjeni čizama prije nego što odlučite koja će vrsta kopčanja najbolje odgovarati vašim potrebama.

Što je dobra zimska čizma?

Dobre zimske čizme jednostavno su one koje mogu ispuniti vaše zahtjeve. Naime, prije odabira zimske obuće važno je razmisliti za što ćete je koristiti. Ako uživate u aktivnostima na otvorenom trebale bi vam čizme poput modela brenda Timberland, jer su u tom slučaju jedina opcija čizme otporne na habanje izloženo planinarenjem, čvrste i nepromočive. S druge strane, ako tražite ležernu zimsku obuću koja će vam ugrijati stopala i spriječiti proklizavanje i spoticanje, moderne muške gležnjače, model Chelsea brenda Levi’s ili Calvin Klein mogle bi vam odgovarati.

 

U tom smislu, idealan par muških gležnjača je onaj koji najbolje odgovara vašem životnom stilu. Imajući to u vidu, bez obzira na očekivanja koja imate od svoje  obuće, postoji niz stvari koje biste uvijek trebali uzeti u obzir prije kupnje.

Udobnost

Model čizama može biti potpuno otporan na vremenske uvjete, ali činjenica je da ako nisu udobne, neće vam baš biti najdraže. Idealan par trebao bi biti dovoljno velik da vam omogućuje pomicanje nožnih prstiju, a istovremeno mora biti dovoljno uzak da vašim gležnjevima pruža potporu dok hodate.

Trebaju li zimske čizme biti broj veće?

Ne! Iako su zimske čizme povremeno dizajnirane s većim kalupima kako biste mogli obuti debele vunene čarape, u pravilu, kada kupujete zimske čizme, uvijek biste trebali kupiti svoju uobičajenu veličinu. Zimske čizme odgovarajuće veličine trebale bi dobro pristajati i pružati potporu, što također omogućuje nošenje debele čarape ispod.

Ako imate bilo kakvih nedoumica oko veličine, uvijek se posavjetujte s vodičem za određivanje veličine robne marke prije konačne kupnje koji vam je dostupan online.

Gdje kupiti tople muške gležnjače?

Answear.hr ima bogatu ponudu i veliki izbor muških gležnjača različitih brendova. I sigurno ćete pronaći, od muških gležnjača otpornih na vremenske uvjete za one koji vole aktivnosti na otvorenom, do moderne obuće dizajnirane da izgleda sjajno i dodatno grije vaša stopala u hladnijim mjesecima.