Kampiranje – jeftiniji način ljetovanja!

0
Foto: Pixabay

S krajem kolovoza bližimo se kraju sezoni pa sve više ljudi upravo u ovom periodu uzima godišnji.

Prednosti je milijun – manje gužvi, jeftinije cijene smještaja, a ako ste sretni – i vrijeme će poslužiti. Kako bi dodatno uštedjeli, u posljednje vrijeme sve je češći onaj jeftiniji način putovanja –  kampiranje.

Denis Babić, iz kamping udruženja Hrvatske nam je kazao: Možete doći na predivnu, veliku parceluuz samo more. Dobijete priključak i na struju i na vod, a u određenim kampovima možete doći sa šatorom te ne trebate uzeti ni jedan priključak ako vam nije potreban. Gosti koji putuju šatorom obično imaju zajednički sanitarni čvor.

Za one koji planiraju kampirati po prvi put, što sve treba ponijeti na kampiranje, savjetuje Denis Babić: Potrebno je uzeti šator, opremu za šator, vreću za spavanje kako bi spavali na mekanome, dobro je imati malo deblje deke koje mogu poslužiti kao postava. Nije čak niti potrebno uzimati neke velike zalihe hrane jer su svi kampovi dobro opskrbljeni  tako da sama ta priprema ne mora biti toliko opsežna i detaljna.

Na kraju, tu je uvijek i neizbježno pitanje sigurnosti jer ipak su naše stvari u maloj pvc kutiji na patent J

Kampovi su sami po sebi, ograđeni objekti, kako zahtjeva zakon. Srednji i veći kampovi imaju i dnevne i noćne čuvarske službe te se kontrolira ulaz i izlaz iz kampa. Kao i kod svakog drugog putovanja postoje neka opća pravila, naravno da nećemo ostavljati mobitel i vrijedne stvari ispred šatora i slično. Potreban je, recimo to tako, jedan opći oprez, objašnjava Denis Babić.

Sigurno je, jeftino je, a imat ćete i puno doživljaja za prepričati – idemo na kampiranje!