Karamarko : Dio medija je zlonamjeran, Domoljubna koalicija i Most jako dobro surađuju

0
Foto: www.telegram.hr

Vlada će se sigurno sastaviti do iduće sjednice Sabora koja je planirana za 18.siječnja, iznio je u Splitu novinarima svoja očekivanja čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko je, nakon što je   sudjelovao na  svečanoj sjednici  kojom je  obilježena  26. obljetnica osnutka HDZ-a u Splitu, odbacio insinuacije kako postoje nesporazumi između Domoljubne koalicije i Mosta, te  za informacije  o  navodnim sukobima  prozvao dio medija :
MI izuzetno dobro komuniciramo, razgovaramo, ništa ne znači ako netko iz Mosta danas nije tu. Razgovaramo drugi tjedan o ministarstvima , o imenima,  dogovorit  se moramo. Ono što je aksiom  a to je da ljudi koji god budu predloženi s naša i sa njihove strane,  moraju biti  doista  stručnjaci. Dio medija je huškački, ističe neke probleme koji nisu problemi, a mi zapravo svi skupa  te zlonamjernike držimo u zabludi, jer jako dobro surađujemo.

Potvrdio je kako će mandatar Tihomir Orešković osobno  birati kandidate za ministarstva financija i  gospodarstva:
Mislim da su to prioritetna ministarstva upravo za njegov odabir i da je on taj koji je pozvan da bira svoje prve suradnike. Mi ćemo ponuditi  ljude koji su kvalitetni, koje imamo, predložit ćemo, a on će odabrati.

Novinarima je potvrdio kako  je razgovarao sa saborskim zastupnicima nacionalnih manjina:
Ja sam se sastao sa svim manjincima. Razgovarali smo o novoj vladi, odnosu prema manjinama i dogovorili i rekli ono što je  jasno, dakle da manjinska prava neće niko ukidati ili umanjivati i tako dalje. Standardi koji su dostignuti su učvršćeni,može samo biti progresija, nikakva regresija.

Karamarko je ponovio kako će tražiti smanjenje plaća državnih dužnosnika
Toliko imamo nezaposlenih, raseljenih, te djece koja nemaju radna mjesta, toliko uništenih poduzetnika, a u Saboru i Vladi imaju dobre plaće. Ja znam da su te plaće u odnosu na plaće drugih parlamentaraca po Europi, članova Vlade , premijera bitno manje, ali u odnosu na naše građane koji žive od tri,četriri tisuće kuna , ako čovjek ima 15 tisuća kuna mislim da moramo pokazat solidarnost. 

Ocijenio je kako istupi Zorana Milanovića o HDZ-u, njemu, pa i mandataru Oreškoviću kojeg je nazvao “slučajnim premijerom ” govore o njegovom karakteru , a kao takvi su  neprimjereni bilo kakvom obliku javne komunikacije:
Milanović je čovjek koji je gubitnik, on je izgubio sve izbore, on je doveo je  zemlju , rekao bih , na rub propasti što se tiče gospodarstva i sad je i dalje ljut na sve. Riješili smo ga se i hvala Bogu neka ode, rekao je Karamarko.