Karamarko dobio novi mandat na čelu HDZ-a

0
Foto: CROPIX/Damjan Tadic

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovno je izabran za predsjednika te stranke na predsjedničkim izborima koji su se u HDZ-u po prvi put održali po principu “jedan član – jedan glas”.

U pobjedničkom govoru, Karamarko je istaknuo da će u novom mandatu artikulirati žestoko domoljublje tako što će se žestoko boriti za kvalitetu života u Hrvatskoj. Borit ćemo se za svako radno mjesto, za svaku investiciju, borit ćemo se za svaki projekt i neobrađeno polje, za svakog mladića i djevojku koji žele napustiti zemlju, poručio je Karamarkonakon proglašenja neslužbenih rezultata izbora. Podsjetivši da je puno ljudi poginulo za Hrvatsku, istaknuo je kako zbog toga zemlju neće prepustiti demontaži, zaboravu  i nestanku. Karamarko je naglasio i da će u idućem mandatu  sve ideološke rasprave staviti u drugi plan, jer je HDZ jasan u svom ideološkom izričaju. Jasni smo u odnosu prema svakom totalitarizmu -fašističkom, nacističkom i komunističkom. Ne želimo s time imati posla i ono što nas zanima jest budućnost naše  djece, poručio je predsjednik HDZ-a.

Prema prvim neslužbenim rezultatima izbora za predsjednika HDZ-a,  Karamarko je dobio   98,99 posto glasova članova stranke koji su pristupili glasovanju. Izlaznost je bila 91.500 članova stranke ili 45 posto,  objavio je predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva stranke Damir Sesvečan.

(hina)