Karamarko jedini kandidat za predsjednika HDZ-a

0
Foto: CROPIX/Damir Krajac

Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a pristigla je samo jedna pravovaljana kandidatura za predsjednika stranke, dosadašnjeg predsjednika Tomislava Karamarka, koja je potvrđena s više od trideset tisuća pravovaljanih potpisa, priopćeno je iz HDZ-a.

HDZ navodi kako je Središnje izborno povjerenstvo  utvrdilo pravovaljanu listu kandidata za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji će biti održani 17. travnja 2016. Ističe kako je Povjerenstvu pristigla samo jedna pravovaljana kandidatura i to ona dosadašnjeg predsjednika stranke, Tomislava Karamarka, koja je potvrđena s više od trideset tisuća pravovaljanih potpisa.

HDZ naglašava da će se izbori za predsjednika stranke po prvi put obavit po načelu “jedan član – jedan glas”. Glasovat će moći svi članovi stranke, a iznimno za ove izbore, na birališta će moći pristupiti i oni s važećom članskom iskaznicom, ali koji zbog nekog razloga nisu do izbora uspjeli platiti članarinu. HDZ je pozvao sve članove stranke da pristupe prvim unutarstranačkim izborima na kojima članstvo prvi put izravno bira svog predsjednika. (Hina)