Karlović ostao dva poena od trofeja

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Ivo Karlović nije uspio osvojiti ATP turnir u indijskom Puneu. U finalu ga je svladao 6. tenisač svijeta, Južnoafrikanac Kevin Anderson, sa 7:6(4), 6:7(2), 7:6(5) za 2 sata i 45 minuta igre.

Karlović u prvom setu nije imao nijednu break-loptu. Spasio je dvije set-lopte kod 4:5, ali je Anderson u tie-breaku od 1:2 dobio 5 poena zaredom. Karlović je spasio još dvije set-lopte, od čega jednu protiv servisa. Anderson je realizirao ukupno petu, a treću u tie-breaku, osvojivši treći poen na servis Karlovića.

U drugom setu je sve išlo po „redu vožnje” do 4:4. Karlović je kod 3:2 imao 15-30, ali nije došao do break-lopte. Kod 4:4 je Anderson došao do 0-40 na servis Karlovića, ali je Ivo odgovorio s 5 poena zaredom. Sljedećih 6 poena pripalo je Andersonu koji je kod 5:5 imao 0-30 i 30-40. Dr. Ivo je spasio još jednu break-loptu. Tie-break je odigrao bez greške, Anderson je pomogao jednom dvostrukom na servisu i začas je bilo 7:2.

U trećem setu Karlović u prva tri gema na svom početnom udarcu nije izgubio nijedan poen. Kod 1:1 je na servis Andersona došao do 30-30, drugi put u meču dva poena od breaka, ali je opet tu i ostao. Anderson je kod 3:4 na servis Karlovića izjednačio na 30-30, ali ni on nije izborio break-loptu. Kod 6.5 je Anderson došao do dvije vezane meč-lopte. Karlović ih je spasio, prvu uz pomoć mreže, drugu uz pomoć tehnologije. Dosuđen je aut na prvom servisu, ali se lopta držala crte što je bio Ivin 34. as u meču.

U tie-breaku je Karlović vodio 3:1 i 5:2. Imao je tada u izmjeni na servis Andersona priliku osigurati četiri meč-lopte. Nije uspio, uslijedio je Andersonov as, pa dva Ivina promašena prva servisa. Izašao je Karlović oba puta na mrežu nakon drugog servisa, ali ga je Južnoafrikanac uspio probiti i nakon toga novim asom zaključiti meč.

Bio im je to peti međusobni susret i četvrta pobjeda Andersona (prethodna dva meča je Karlović, doduše, predao, kod 3:6 odnosno 0:1). Južnoafrikancu je to u 19. finalu šesti trofej na ATP Touru, dok ih je Karlović u 19 finala osvojio 8. Karlović je u Puneu zaradio 150 ATP bodova čime će sa 100. doći negdje oko 70. mjesta.