U katedrali sv. Duje u četvrtak koncert američkog zbora

0
Foto: PR

Glazbena mladež Split vam sa zadovoljstvom predstavlja glazbenu poslasticu za ljubitelje zborske glazbe – Bucknell University choir & Camerata, pod dirigentskom palicom Beth Willer nastupit će u četvrtak, 25. svibnja u katedrali sv. Duje u 20 sati.

Veliki promotori suvremene zborske glazbe u svoju europsku turneju uključili su i Split. Koncert je organiziran u sklopu međunarodne suradnje Glazbene mladeži Split i Međunarodnog zborskog festivala Cro Patria.

Sveučilišni zbor Bucknell iz Bostona (SAD) sastavljen je od pedesetak članova, kojeg čine studenti, profesori i osoblje cijelog kampusa, a vodi ga ravnateljica zborskih aktivnosti Beth Willer, koja je osobito aktivna kao dirigentica suvremenog repertoara, postavljajući i premijerno izvodeći više od 50 novih skladbi. Repertoar im je raznolik i uglavnom sastavljen od djela nastalih u posljednjih sedam stoljeća.

Bucknell Camerata je sveučilišni komorni zbor, kojeg čini 16 do 24 člana, kojeg je 2015. također osnovala dr. Beth Willer. Zbor se specijalizirao za izvedbu ranog i suvremenog repertoara, uključujući barokne majstore uz orkestralnu pratnju, a nadopunjen je širokim reportoarom djela nastalih u prošlih sedam stoljeća. Neka od djela koja su izveli su: Seckendorffova Proserpina, Bachova Aus der Tiefe ruf ich (BWV 131) i Magnificat te djelo Anthracite Fields, Julie Wolfe nagrađeno Pulitzerovom nagradom.

Ulaz je slobodan!