Kaznena prijava 25-godišnjaku koji je u Podgori napao policajca

0
Foto: pixabay.com

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kaznena djela Napad na službenu osobu i Prijetnja, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Naime, 27. rujna policijski službenik izvan službe, na povratku s posla i u službenoj odori, uočio je osobu koja na prometnici u mjestu Podgora udara i pokušava na silu otvoriti vrata osobnog vozila u kojem se nalazila nepoznata osoba. Nakon što se zaustavio i izišao iz vozila, 25-godišnjak ga je vrijeđao, prijetio mu i pokušao ga udariti. U svladavanju otpora, policijskom službeniku pomogao je građanin, a potom su na mjesto događaja došli uređujući policijski službenici koji su osobu uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga, pepper sprej i sredstva za vezivanje) odveli u splitsku bolnicu.

25-godišnjaku i dvojici policijskih službenika konstatirane su lakše tjelesne ozljede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan pritvorskom nadzorniku.