Kerum Baldasaru: ‘Pokrij se ušima’

0

Željko Kerum, čelnik HGS-a i bivši splitski gradonačelnik, izjavio je za Radio Dalmaciju kako podnosi kaznene prijave protiv aktualnog gradonačelnika Ive Baldasara i stučnih službi zbog GUP-a. Kerum je rekao da podnosi prijavu zbog, kako tvrdi, pogodovanja izmjena splitskog GUP-a. 

Baldasar, koji je žurno sazvao konferenciju za novinare u Banovini,  kaže kako su prijave bespredmetne.

Jasno je da se tu radi o pogodovanju i interesu  i gradonačelnika, i službi i investitora i izrađivača plana. Radim javnu kaznenu prijavu i jasno je da se tu radi o inkriminiranim radnjama, rekao nam je Kerum. Ako je gradonačelnik s nekim nešto dogovorio i ako je uzeo nešto neka to rješava privatno. Neka on mene tuži za klevetu. Na brzinu želi progurati GUP da bi on ostvario osobnu korist i investitori koji će tu raditi, to ne prolazi.

Ako je negdje nešto uzeo bolje da se pokrije ušima nega da radi te radnje koje radi. Neka mijenja GUP na svojoj kući, a ne na tuđemu. Sram ga bilo, poručio je Kerum gradonačelniku.

GUP nije donesen, ništa se nije dogodilo. On će se naći na sjednici Gradskog vijeća u ožujku prijedlog promjene GUP-a. on je samo sada u prijedlogu i prijave njegove su bespredmetne, odgovorio je gradonačelnik Baldasar

 

 

Parkiralište koje koristi Joker je gradsko zemljište. Gospodin Kerum to koristi temeljem ugovora kojeg je sam sebi potpisao jer je ugovor sklopljen između tvrtke Joker d.o.o. i Grada Splita potpisanog u travnju 2013. na način da on to ima pravo koristiti 5 godina uz mjesečnu nadoknadu od oko 20.000,00 kuna. I to do trenutka dok Grad to ne zahtjeva u povrat da bi stavio u funkciju, kaže gradonačelnik Baldasar.