Keys i Stephens u finalu US Opena

0

Amerikanke Madison Keys i Sloane Stephens izborile su finale teniskog US Opena pobjedama protiv svojih zemljakinja Coco Vandeweghe i Venus Williams.

Keys je u dvoboju 15. i 20. nositeljice za samo 67 minuta nadigrala Vandeweghe sa 6:1, 6:2. Otvorila je Keys meč s 5:0, imala i priliku zaključiti prvi set s nulom, ali se Vandeweghe ipak “upisala na semafor”. Vandeweghe je zadržala servis u prvom gemu drugog seta, samo da bi Keys novim nizom od 5 gemova osigurala uspjeh karijere.

Stephens je imala dvostruko više posla s dvostrukom pobjednicom US Opena Venus Williams. Slavila je sa 6:1, 0:6, 7:5 nakon 2 sata i 9 minuta igre. Nepostavljena Stephens iznenadila je devetu nositeljicu u otvaranju meča, od 1:1 dobila je 5 gemova zaredom i za samo 25 minuta osvojila prvi set. U prvom gemu drugog seta imala je Stephens 15-40 i još jednu prednost, no Williams je podigla razinu svoje igre i dobila taj set bez izgubljenog gema. Imala je Stephens u trećem setu 2:0 i 4:3, Venus je dva puta vratila izgubljeni servis, ali treći put nije uspjela. Od 5:5 i 30-30, Keys je osvojila 10 poena, a Williams samo jedan.