KK Split i Aspira potpisali ugovor o suradnji

0
Foto: PR

U Žutom salonu na Gripama svečano je potpisan ugovor između KK Splita i visoke škole Aspira, potpisnici su bili direktor “Žutih” Edo Blažević i dekan Aspire Alen Jerkunica.

Igrači Splita ubuduće će imati povlaštene uvjete studiranja, a prvi koji se upisao po uvjetima ugovora je reprezentativac Hrvatske u mlađim kategorijama Roko Gizdavčić. Dekan Aspire Alen Jerkunica iskazao je veliko zadovoljstvo potpisivanjem ugovora sa slavnim klubom, naglasio kako Aspira od svojih početaka ima odličnu suradnju sa sportašima. Splitov direktor Edo Blažević dodao je kako je suradnja s Aspirom jedan od smjerova kluba.

– Želimo da naši igrači, osim što ih želimo imati kao vrhunske košarkaše, stječu naobrazbu i da ih odgojimo kao kvalitetne ljude. Imamo puno primjera da nakon karijere sportaši ostanu u nekom međuprostoru, jer nisu imali vremena razmišljati o onome što će raditi kada kratka karijera završi. Mi u KK Splitu želimo im omogućiti da imaju ispravan put, ali i da stvorimo ljude, koji će jednog dana radi i u vodstvu kluba – kazao je Blažević.

Marija Plazibat iz Muzeja grada Splita najavila je izložbu povodom 30 godina od osvajanja prve titule prvaka Europe. Izložba se otvara u subotu u 11 sati i bit će postavljena do 17. studenog.

– Obilježit ćemo taj veliki događaj na prikladan način. Hvala klubu koji nam je ustupio pokal za izložbu, sredili smo ga i zasjat će u punom sjaju. Izložit ćemo dresove, fotografije, kao i memorabilije koje nam je ustupio Muzej sporta – kazala je Marija Plazibat, koja je u izložbu uložila puno truda i zasigurno se isplati doći do Muzeja grada Splita.

Na prigodnoj press konferenciji bio je i trener “Žutih” Ante Grgurević, kratko najavio utakmicu s Goricom kojom Split u ponedjeljak u 20 sati otvara sezonu.

– Zadovoljan sam igračkim kadrom. Imamo kvalitetu, ali i mlade reprezentativce. Težit ćemo brzoj košarci i dominaciji u tranziciji. Imamo takav tip igrača – rekao je Grgurević.