KK Split izgubio od Borca iz Čačka

0
Foto: Foto: KK Split/Ivica Čavka

U iznimno dramatičnoj utakmici Split je u 7. kolu Druge ABA lige na Gripama poražen od Borca iz Čačka s 74:76 (21:20, 24:16, 17:22, 12:18).

“Žuti” su odlično otvorili utakmicu, u 27. minuti vodili s 60:45 da bi nakon toga Borac preokrenuo utakmicu. Par minuta prije zbog ozljede van igre morao je Mate Kalajžić, koji je do tada imao osam asistencija. Borac je i poveo, ali na kraju je cijela priča stala u posljednjih 17 sekundi. Kočović je pri rezultatu 73:73 pogodio “tricu”, pa napravio namjernu na Perkoviću, koji je pogodio jedno slobodno bacanje, a Morrisa je dvije sekunde prije kraja, pri šutu za tri, blokirao Đoković. Bunili su se Splićani, tražili prekršaj, ali suci su imali drugačije mišljenje.

Šteta, imali smo priliku dobiti utakmicu, imali otvorene šuteve kada smo trebali prelomiti, oni su se vratili, dobili samopouzdanje. Kontrolirali smo utakmicu, a onda jedan izgubljena lopta, pa onda druga. Baš šteta, čestitam mojim momcima, borili su se – rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

Podosta su u taboru “Žutih” imali primjedbi na suđenje

Govorio sam o tome u Novom Pazaru, govorio nakon utakmice protiv MZT-a… Šta da kažem. Svoje sam rekao dva puta, neka govore drugi, više neću govoriti. Uz sve to, mi smo trebali dobiti utakmicu. Bojim se da je ozljeda Kalajžića teže prirode – zaključio je Grgurević.