KK Zadar predstavio novog trenera Veljka Mršića

0
Foto: Damir Granić/ZD1

Veljko Mršić i službeno je predstavljen kao trener, a Ivan Perinčić kao pomoćni trener KK Zadar. U novinarskom salonu ŠC Višnjik održana je konferencija za novinare.

Iako je konferencija bila predviđena za utorak, moralo se zbog pojave koronavirusa na teniskom turniru pričekati petak. U ŠC Višnjik su uspostavljeni svi sigurnosni uvjeti.

Čast mi je i zadovoljstvo predstaviti gospodina Veljka Mršića i Ivana Perinčića. Upoznati ste s radom obojice, ne treba puno trošiti riječi o njihovoj stručnosti. Veljko je nakon pregovora napokon stavio potpis na ugovor. Riješio je stvari sa Savezom pa mirne duše i mirna srca možemo ući u novu sezonu. Nadamo se da će biti dobra i kvalitetna, rekao je u uvodu sportski direktor kluba Branimir Longin.

Velika mi je čast i zadovoljstvo biti trener KK Zadar. Malo se odužilo, međutim vrlo brzo smo se uspjeli dogovoriti. Bilo je određenih poteškoća jer sam pod ugovorom sa Savezom. Trebalo je riješiti neke stvari i zbog toga se cjelokupna situacija odužila, međutim unazad dva tjedna sve smo dogovorili i počeli smo voditi razgovore o momčadi za sljedeću sezonu. Znam gdje dolazim, puno puta sam tu dolazio na suparničkoj strani. I kao igrač i kao trener uvijek sam nakon utakmica osjećao žal što u svojim sredinama gdje sam bio nismo imali takvu podršku publike kao što je ima Zadar. Jedan mali grad koji ima broj trenera jednak broju stanovnika, tako da će biti veliki gušt ovdje raditi i nadam se kako ćemo uspjeti stvoriti sve preduvjete za jednu uspješnu sezonu, izjavio je novi trener Veljko Mršić.

Što se tiče početka treninga i samih priprema u ovom trenutku cijela situacija je još uvijek poprilično neizvjesna. Ne zna se početak ABA lige, ne zna se početak hrvatskog prvenstva. Trebalo bi biti poznato do 05. srpnja. Kada bude poznato hoće li sezona krenuti sredinom devetog mjeseca ili početkom desetog mjeseca, odredit ćemo početak priprema. Bit će to nekih 6-7 tjedana prije prve službene utakmice. Po pitanju momčadi imamo određene ideje, vidjet ćemo što ćemo moći ostvariti. Prije svega moramo napraviti pobjedničku kulturu unutar cijelog sustava. Kada to uspostavimo, to će nam dati određena očekivanja i vjerovanja. Moramo imati određenu vrstu ponašanja, onda će to stvarati navike, a one određuju budućnost svakog sportskog kluba kao i u životu općenito, dodao je Mršić.

To je ono što moramo uspostaviti, to je ono što su hrvatski klubovi imali nekada. Zadar 70-ih, pa Cibona sredinom i Split krajem 80-ih i početkom 90-ih. To moramo zajedno uspostaviti, imati zajedničke ciljeve, vjerovanja, treninge kako bi to sve ostvarili. To je kamen temeljac koji omogućuje da sustav funkcionira dugoročno. Inače to mogu biti pojedinačni bljeskovi, ali bez toga nema kontinuiteta i to je ono prvo što ćemo raditi. Selekciju ćemo raditi tako da dovedemo igrače koji će uživati trenirajući zajedno, žrtvujući se jedan za drugoga. To mora biti naša snaga da uz podršku publike budemo dobra cjelina s kojom će svima biti teško igrati. To je osnovni cilj, poručio je Mršić.

Domaći igrači moraju preuzeti odgovornost i biti nositelji. Strani igrači moraju biti dodatak našoj momčadi. Stranci koje ćemo potpisati moraju biti mlađi igrači kojima će trebati jedan period adaptacije. Naši sadašnji igrači Mavra, Junaković, Gilbert, Vuković moraju biti u startu taj kamen temeljac. Oni i još neki koje imamo želju dovesti. Ne kao prethodne sezone da Allen bude taj o kojem će ovisiti hoće li momčad biti bolja ako on zabije 20-30 poena. Naši igrači moraju preuzeti breme odgovornosti i pokazati se u pravom svijetlu. Svi imaju određenu kvalitetu i svi imaju prostora za napredak. Smatram da će napraviti korak naprijed pojedinačno, ali i kao momčad, zaključio je Mršić. Otkrio je kako bi kroz sljedeća dva tjedna trebalo biti riješeno 90% momčadi.

Ne znam tko je rekao kako su ‘Emocije za***ana stvar’, ali taj je u pravu milijun posto. U svakoj situaciji nastojim ostati smiren, ali u ovom trenutku mi je to stvarno teško. Neopisiva je količina sreće i ponosa u meni što sam se nakon toliko vremena vratio doma, u svoj grad, u svoj klub. Zadar je moja prva ljubav, a prva ljubav je uvijek posebna. Zahvalio bih se klubu na ukazanom povjerenju. predsjedniku Mijoloviću, direktoru Žilavcu i sportskom direktoru Longinu. Prethodne dvije godine smo u kontaktu i pokušavali smo pronaći način kako ćemo realizirati isto. Drago mi je što smo ove godine uspjeli i što sam se vratio nazad u svoj grad. Ponosan sam na sebe kako moja trenerska karijera napreduje, jer sam svojim radom, marljivošću i učenjem došao u priliku da budem dio KK Zadar sljedeće sezone. Zahvalio bih se i svim svojim bivšim klubovima od Cedevite do Gorice, koji su mi omogućili da danas budem ovdje. Stvarno sam presretan i nadam se kako ćemo imati uspješnu sezonu i kako će ljudi uživati u košarci, izjavio je Mršićev prvi pomoćnik Ivan Perinčić.