Knin: Pijani 20-godišnjak vozilom oborio pješaka i pobjegao

0
Foto: pixabay.com

U prometnoj nesreći od 1. kolovoza oko 23.30 sati u Kninu u Suronjinoj ulici je teže ozlijeđen 28-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestila je Policijska uprava šibensko – kninska.

Do prometne nesreće je došlo kada 20-godišnji vozač, u alkoholiziranom stanju, pri upravljanju osobnim automobilom Peugeot, šibenskih registracijskih oznaka, po izlasku iz desnog nedovoljno preglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine i slabe vidljivosti u noćnim uvjetima, u kočenju vozilom nalijeće na 28-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik ulice dolazeći vozaču s desne strane i koji je tom prilikom bio u alkoholiziranom stanju.

Tom prilikom od siline udara pješak je ostao ležati na kolniku, dok se vozač udaljio s mjesta događaja ne pruživši pomoć ozlijeđenom. Vozača su oko 23.50 sati policijski službenici pronašli, uhitili te je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.